Onsdagsblandning

Onsdagsblandning

Ja, vad ska en säga en dag som denna, när en vaknade upp inte bara till femton centimeter nysnö, utan även till nyheten att folket i USA har utsett Donald Trump till sin president? Det är skrämmande att ett av världens mäktigaste länder ska styras av en komplett pajas med klart rasistiska och kvinnofientliga åsikter.

Jag var chockad när de både valde och sedan till och med omvalde George W. Bush, som – milt sagt – inte var den skarpaste kniven i lådan, men det här är många, många snäpp värre. Surrealistiskt, och ytterligare en sak som får mig att känna att filmen Idiocracy är på väg att bli verklighet. Vart är världen på väg?

Vi fick till slut vinterväder här i vår lilla stad också. Efter att har sett bilder på snö och pulkaåkning på sociala medier i flera dagar, utan att det här kommit mer än enstaka flingor som inte legat kvar på maken, så vaknade vi upp till ett riktigt snötäcke på någon decimeter igår morse.

Idag hade det kommit halvannan decimeter till, och jag pulsade iväg till jobbet längs oplogade gator. Dock väl utrustad med täckkjol, rediga vinterkängor och broddar. Det är skönt att en inte är rädd för att vara tant längre!

04762ca0-4d2d-4f62-b961-d8281bc2c229

Morfar hade kommit över med min gamla snowracer medan jag var på jobbet igår, och H hade fått komma ut och leka i snön en stund. Det var väldigt populärt att åka ”snöskoter”, som H tyckte att det var. Vattkopporna är nu nästan historia, förutom för ett par i blöjzonen som inte är hundra procent torra ännu.

Igår läste jag Testfaktas undersökning av duschprodukter till barn, och höll på att sätta kaffet i halsen när jag såg att Burt’s Bees skumbad fick rött ljus och var värst i test (tillsammans med tre andra produkter) på grund av att det innehöll allergent parfymämne (limonene) och parfym, som kan vara allergent. Vi har använt Burt’s Bees produkter till H sedan han var nyfödd, och jag känner mig arg och lite dum som bara läst ”safe-effective-natural”, ”pediatrician tested” och ”hypoallergenic” på flaskorna och utgått från att det var en bra och ofarlig produkt.

Att produkterna är parfymerade visste jag ju, men utgick ifrån att den milda honungsdoften kom från något ofarligt. Jag kollade även duschtvålen/schampoot och babyoljan, och det var limonene i dem också (har dock inte hunnit kolla salvan och lotionen som jag också har, men det lär väl vara samma där). Så nu åker alla Burt’s Bees produkter ut! Och det är så tråkigt och sorgligt, för just doften av dessa produkter är för mig så intimt förknippade med när H var nyfödd, eftersom vi smorde honom med babyoljan. Utöver oljan och lotionen använde jag bara parfymfria produkter till oss båda under tiden H var spädbarn. Jag använde babylotionen på mig själv också, och doften ÄR liksom jag och H när han var nyfödd, vår tid i bebisbubblan. Och det är doften av hans lilla blonda kalufs även idag (när den är nyduschad och inte luktar typ halvhärsket smör efter att han torkat händerna i håret vid matbordet)…

img_1698

Jag är ingen fanatiker när det kommer till parfymerade produkter, utan tycker om när saker doftar gott, men drar helt klart gränsen när det kommer till att använda produkter med parfymämnen som är känt allergena till mitt barn. Sedan kommer jag även med Knyttet att köra med enbart oparfymerade bad- och duschprodukter till mig själv under spädbarnstiden, och skippa parfym under hela amningsperioden. Det känns liksom inte rätt att utsätta riktigt små barn för starka dofter just i mammas famn, utan där ska det bara lukta mamma, tycker jag.

Oparfymerat tvättmedel har jag använt hela tiden sedan H föddes, för jag har alltid känt själv att jag reagerar med kliande näsa och nysningar på just tvättmedelsdoft. Vet inte riktigt varför jag ens väntade tills jag fått barn med att skippa parfym i tvättmedlet?

Igår kväll var jag och H ensamma hemma, och både han och jag låg och snarkade i sängen redan klockan sju. Jag masade mig dock upp igen och hade soffmys med lillkatten Kajsa och ”Call the midwife” på Netflix. Det skulle ha funnits glass med i bilden, men den lilla slatt Ben & Jerrys jag hittade i frysen hade helt klart sett bättre dagar och åkte i soptunnan. Men det var rätt trivsamt ändå…

img_1690

Nej, nu får jag ta och sätta lite eld i baken på mig själv och se till att få lite jobb gjort, eftersom morgondagen till hälften går bort på barnmorskebesök, och fredagen ska ägnas åt att resa till mormor.

Idag är det prick fyra veckor kvar till BF! Det är helt galet hur veckorna rinner iväg nu på sluttampen, jag tyckte det var drygt sex veckor kvar för bara ett par dagar sedan. Knyttet har rumsterat om bra de senaste dagarna, och jag hoppas att hen fortsätter så nu, för jag är så less på att vara orolig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *