En månad kvar till Knytte?

En månad kvar till Knytte?

Och så var det redan den 7 november, precis en månad före Knyttets beräknade ankomstdatum. (Även om jag tror att hen anländer 4-5 december, och min kollega är stensäker på att det blir redan i slutet av november.)

Något jag alltid reagerar på när jag läser bloggar och internetforum är att det verkar som att de allra flesta höggravida går runt och önskar att deras bebisar ska komma tidigare. Okej, jag fattar det absolut när mamman har enorma fysiska besvär o.s.v., men det verkar som att var och varannan som inte har några särskilda besvär (utöver att de sista veckorna är otympliga och jobbiga generellt) börjar tycka att det är dags att föda redan någon gång efter vecka 35-36. Varför önska sig ett prematurt barn?

Själv skulle jag aldrig i livet önska att Knyttet kom mer än en vecka från utsatt datum, vare sig före eller efter. Gärna så nära BF som möjligt, dock med några dagars förskjutning mot det tidigare denna gång eftersom jag inte riktigt köper femdagarsförflyttningen vid RUL. Jag VET ju liksom när det hände (melodifestival och rosa drinkar var inblandade), vilket också passar perfekt in i min cykel. Så jag tänker mig att ett par-tre dagar från det ursprungliga datumet (2 december) täcker in eventuell fördröjning av att ägget tog fäste, eller att cykeln var lite off och de små simmarna tålmodiga, och önskar mig helst en förlossning i intervallet 2-9 december.

H kom en dag efter officiell BF som sattes vid KUB-ultraljudet, och två-tre dagar efter ursprunglig BF beräknad på sista mens. Vad blir det denna gång, månntro?

Oavsett så vet vi snart!

Knyttet har för övrigt varit aktiv som tusan idag, och jag skönjer ett mönster med två vilodagar som följs av två vilda dagar. Konstigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *