Vattkoppor, tredje dagen

Vattkoppor, tredje dagen

God morgon! Här har det varit lite tyst, eftersom mitt webbhotell hade bekymmer igår, och sidan låg nere hela dagen.

Nu verkar den vara uppe igen, men jag kommer inte åt min administratörspanel WordPress. Men att klicka direkt på plussymbolen för nytt inlägg verkar fungera, så jag testar att skriva och ser om det går att publicera.

De 10-15 prickarna i torsdags kväll hade utökas med att antal till i fredags morse. Nu på lördagsmorgonen har ytterligare ett gäng anslutit sig, och det är en rejält prickig gosse vi har här hemma nu. Han har lite feber som kommer och går, men har aptit och är ändå förhållandevis pigg.

Men klådan har börjat besvära honom. Den lilla stackaren har redan från start haft flest koppor runt rumpan, och nu är även den lilla pungen och området precis ovanför snoppen täckt av dem. Han kommer och vill ”byta bajs” hela tiden, men det är ju inget där, och han förstår inte vart obehaget kommer ifrån.

I ansiktet är det också tätt mellan kopporna, och sedan sitter de mer utspritt över bål, armar och ben. Några sitter under foten och ovanpå tårna, och med tanke på hur myggbett på dessa ställen brukar klia måste det vara fruktansvärt. Han är ju så liten ändå!

Jag försöker förklara att det är de ”dumma prickarna” som kliar, men att de inte är farliga, och kommer att gå bort om ett litet tag. Vi får gå till apoteket idag och köpa zinkspray och se om det kan hjälpa mot klådan.

Potträningen – som gick så bra vid starten i våras – har helt kommit av sig efter flytten, och han har inte varit intresserad alls av att sitta på pottan. Så det är lite riskabelt att låta honom vädra rumpan för att ge kopporna bättre möjlighet att torka ut… Jag har läst tips om potatismjöl just vid vattkoppor i blöjområdet, det kanske kan vara något att testa?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *