Mat har blivit gott!

Mat har blivit gott!

Plötsligt börjar det rasa in slutet-av-graviditeten-nalkas-symtom. Utöver de ömma brösten har jag nu börjat tycka om mat igen. Viss mat i alla fall…

Även om jag inte alls lidit av illamående och aptitlöshet på samma sätt under denna graviditet som den förra så har nästan ingenting varit sådär riktigt gott.

Men nu! Det ligger ett café precis bredvik kontoret, där det serveras lunchbuffé onsdag-fredag. Lite dyrare än den genomsnittliga lunchen på stan, och inte med hundra olika alternativ som lunchbuffé-i-kantin-ställena. Men det är SÅ gott. Mest vegetariskt – den här veckan var det helt vego onsdag och fredag, medan det igår var lite kyckling till rotsakerna. Det ställs inte fram några jättekvantiteter av någonting, utan det fylls på med nytt och fräscht vartefter det behövs. Inga stora geggiga bunkar och bleck, utan små söta keramikskålar och ugnsformar, en liten soppbehållare.

Allt är kärleksfullt tillagat, och ingenting känns det minsta storköksmässigt. Rödkålssallad med apelsin. Grönsallad med tomat, rödlök och oliver. Grönsallad med paprika och gurka. Urgoda dressingar. En tomatröra. En grön ärtröra. En kikärtsröra. Oliver. Tomatsoppa med rostade kikärtor iställer för krutonger. En ljummen röra med gula linser och broccoli. En vegetarisk lasagne med rotsaker, zucchini, aubergine och getost. Nybakat bröd. Jag äter tills jag mår illa och kan inte sluta. Suger upp de sista resterna av röror och dressing i botten av min takeaway-burk med den sista skivan nybakat bröd och sörjer att nästa gång inte blir förrän på onsdag.

Troligen blir Knyttet glad över tillskottet av vitaminer och riktig näring, efter den senaste tidens brist på tid och ork och lust till mat och ”ketchup-är-väl-i-princip-en-grönsak?”-inställning som har varit framträdande hos oss på sistone.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *