Den ena krämpan avlöser den andra…

Den ena krämpan avlöser den andra…

Idag var det måndag och vanlig jobbdag. Jag har känt mig lite rörligare igen på sistone, och går i vart fall den korta promenaden till jobbet utan problem.

Men säg den glädje som varar, för nu har jag istället börjat få ont när jag står en längre stund, t.ex. som i köket varje kväll vid matlagning. Både ryggslut och mage smärtar, och jag vill helst stå lutad med armbågarna på köksbänken, men det är ju svårt att få något vettigt gjort på så sätt.

En av gravidapparna nämnde just ”trötthetsvärk” i ländryggen som ett vanligt problem denna graviditetsvecka, och att det kunde motverkas med att undvika att svanka och tänka på hållningen. Och det vore ju bra. Om det var så enkelt. Tyvärr får jag häftiga ligamentsmärtor så fort jag försöker sträcka på mig, så hållningen kan jag nog faktiskt just bara tänka på…

Ett gammalt problem med en isande/brännande/stickande smärta i ett konstigt avdomnat område på huden allra längst upp på låret har börjat göra sig påmint igen efter över två års frånvaro. Ringde vårdcentralen om det för ett antal år sedan, och en läkare sade direkt över telefon att det nog var en klämd nerv orsakad av min övervikt. Gå ner i vikt så går det över, var rådet jag fick. Jaha. Men då så.

Ja, vad mer? Halsbrännan är nästan konstant, och mina fötter är ständigt tokvarma och svettiga.

Två månader kvar. Två månader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *