Kass dag, och projekt storebror påbörjat

Kass dag, och projekt storebror påbörjat

Det blir inte mycket till uppdatering idag.

Rök ihop med kollegan redan före frukost, vilket helt ställde en redan tung dag på ända. Det var första gången vi bråkade, efter att vi väl funnit varandra på den gamla arbetsplatsen. Hennes första tid där var vi inte supertajta, försiktigt uttryckt, men efter ett tag synkade vi ihop oss. Och nu har vi drivit eget företag ihop i tre år utan ett enda bråk, vilket många nog är fördomsfullt förvånade över. Inte kan väl två fruntimmer hålla sams…? Men idag var det premiärbråk. Jag är dock övertygad om att det löser sig, även om det var jobbigt idag.

Väl hemkommen möttes jag av en trött unge, som inte sovit middag på föris, men somnat en kort stund i bilen på väg hem. Och vaknat på gråt- och nejhumöret. Det som går ut på att han gråter och säger ”nej” till allt, inte vill kramas och vägrar låta sig tröstas. Han hade hållit på en stund innan jag kom, och fortsatte med ”Nej mamma! Bort!” och liknande.

Till slut lyckades jag avleda honom med att börja läsa en ny bok: ”Busiga bebben” om en bebis i magen. Projekt storebror är påbörjat. Jag beställde ett gäng få-syskon-böcker efter tips bland annat på Allt om barnvagnar-Annas instagram (@babababies, väntar barn nummer 4 i början av 2017). ”Äntligen syskon!” och ”Busiga bebben” har gått hem, och ligger på rätt nivå för en (nybliven) tvååring. ”Emma och lillebror” var liite intressant, medan ”Jag vill också ha ett syskon” och ”Jag ska få ett syskon”  var alldeles för ordrika och svåra.

Jag har också äntligen köpt en docka till H, en Rubens barn. Det blev ”Rubens Ark”-varianten av en ”Rubens Kids”-docka, Tim, med avtagbar nalleoverall, mössa och halsduk. Babyland hade halva priset på just ”Ark”-dockorna, så jag tänker att vi klarar oss utan ”vanliga” dockkläder tills vidare (det är ju lite trist att ha nalledräkten på jämt). Dockan fick låna en av H:s gamla pyjamasar i storlek 50, och det var lite stort men fungerade.

H verkar nöjd med dockan, även om han inte lekt något med den ännu, utan bara sovit med den i sängen en natt. I natt blir andra natten, och dockan fick vid nattning både en egen bok att läsa och lite klapp i håret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *