Ett snabbt stopp i Savojen, och ändrad rutt

Ett snabbt stopp i Savojen, och ändrad rutt

Igår kväll rullade vårt ekipage in i Frankrike och Savojen, där vi stannade till i medeltidsstaden Annecy för en övernattning.

Barnen var helt speedade efter en dag i bilen, och röjde runt på gågatorna. Middagen intogs på ett tämligen turistigt ställe av… inte bästa kvalitet, kan en väl säga. Jag beställde in någon sorts trerättersmeny, som började med en skål små friterade fiskar, med huvud, fenor och allt och inte ens urtagna. Urk! Sedan kom en liten stekpanna med den lokala specialiteten tartiflette. Jag trodde jag skulle dö av ostöverdos när jag satte tänderna i denna rätt som bestod av lite potatis, lök och fläsk i botten av pannan, täckt av typ ett halvt ton gratinerad ost. Hela pannan var fylld av flytande ostfett och det var bara too much även för en ostälskare som jag. Jag misstänker dock att det kan vara gott om det tillagas liite mer balanserat, och det här var inte den vassaste restaurangen, om en säger så. Barnen fick in varsin tallrik chicken nuggets med pommes som såg ut att vara direkt tagna ur det där programmet där Jamie Oliver granskade den brittiska skolmaten.

Vi sov på ett enkelt men fullt dugligt hotell mitt i de historiska kvarteren, och både kvällspromenaden till och från restaurangen igår kväll och den stund vi flanerade runt i förmiddags bjöd på mysiga och vackra vyer av en pittoresk stad vid Alpernas fot, med det kristallklara och turkosa vattnet från Annecysjön som omslöt staden och flöt i den lilla kanalen genom den. Vi hann provsmaka den lokala glassen också innan avfärd. God, men inte som i Italien…

image

Efter ett bokningskaos som lämnade oss utan boende i Colmar, där vår favoritrestaurang ändå visade sig vara stängd ena kvällen och fullbokad den andra, beslutade vi att skippa Alsace-avstickaren och ta oss direkt till Champagne och Epernay, för att kanske ta en natt i Tyskland innan hemfärd istället. Det gick bra att boka om boendet i Champagne, så det löste sig bra. Med hänsyn till hur fullastade bilarna börjar bli var det kanske lika bra att ett vindistrikt ströks.

Nu närmar vi oss Champagne. H har sovit tre välbehövliga timmar i bilen efter den sena kvällen igår, och är just nu på strålande humör. Törs vi hoppas att det överlever en middag också?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *