Äntligen på väg!

Äntligen på väg!

Första resdagen är snart avklarad, när vi nu närmar oss Malmö och färjan som ska ta oss till Tyskland medan vi sover.

Skåne ligger beckmörkt utanför bilen, och lilleman har till slut givit upp sin envig mot sömnen, efter att ha suttit och sjungit och pratat för sig själv i två timmar, och försökt hålla sig vaken trots uppenbar trötthet. (Denna långa mening omfattade så klart en paus för att trösta den lille, som vaknade till och smågrät.)

Vi lämnade våra hemtrakter norr om Stockholm i eftermiddags, efter en förmiddag av frenetiskt packande och krisande över saker som inte kunde lokaliseras. Vi stannade vid Täby C för att plocka ut kontanter i euro, och proviantera för bilandet med kex, klämmisar, bananer, vatten och godis. Sedan bar det iväg på riktigt. Någon timme efter tänkt schema, så en kombinerad lunch/middag fick köpas från Max och intas i bilen.

Sex timmar senare är vi nu framme vid hamnen i Malmö, där vi ska tanka innan vi rullar ombord. Jag har nöjt noterat att jag lärt min son väl, för han utbrister självmant ”Sluta gasa!” när pappans fot blir lite väl tung på pedalen.

Så första resdagen har förlöpt väl. Troligen har vi med oss det mesta vi behöver, och ingen har fått några större sammanbrott. Förhoppningsvis får vi nu en lugn natt, och vaknar utvilade i Tyskland imorgon. Det blir en intensiv resdag till, som ska ta oss till Lermoos (eller är det Leermos? Leermoos?) i Österrike för en första övernattning på kontinenten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *