För två år sedan…

För två år sedan…

IMG_1072

För två år och två timmar sedan landade min allra första bild på H i min iphone. Han föddes med bara nio minuter tillgodo på den artonde dagen i augusti 2014. Pappan hann nog med några bilder innan tolvslaget, men min första togs efter halv sex på morgonen dagen efter.

Då hade vi till slut installerat oss på BB-avdelningen, efter en lång stunds lappning och lagning av mina nedre regioner, lite fika och dusch och en nästan farsartad episod då pappan i vår alldeles nya familj ”försvann” på sjukhusområdet efter felaktiga instruktioner från förlossningspersonalen över vart han skulle ta vägen efter att ha flyttat bil och hämtat all packning. Packningen som även innehöll min mobiltelefon.

Till slut hade han i vart fall kommit till rätta, och vi hade bäddat ner oss i sängen med den här lilla personen på en handduksbädd mellan oss. Jag försökte sova, men vaknade efter någon timme och bara låg och tittade på det lilla underverket, det stora miraklet, som plötsligt var vår son. I det bleka morgonljuset på BB avd. 17, Danderyds sjukhus, klockan 05.36 om morgonen den 19 augusti 2014, smög jag upp min telefon och tog den första bilden av många, många.

Igår väckte vi vår tvååring med ballonger, sång och tårta på sängen. Jag höll på att börja gråta hela tiden. Det går inte att beskriva hur omtumlande men samtidigt självklart det är att vi nu har ett barn. Ingen bebis som mest är ett bihang till oss, utan en liten pojke på hela två år med en helt egen personlighet och en stark vilja. Vi är verkligen en familj på tre nu, och inte bara ett par med en bebis.

IMG_0351

Han fick en bil i födelsedagspresent. En racerbilsvariant av klassikern Big Bobby Car, som han var mycket nöjd med. (Dockan från Rubens barn som han också skulle ha fått får dröja lite, eftersom köpbarnvagn.se klantat till min beställning…Mycket sur.) Här har vi precis monterat på ratten, och lilleman kunde inte vänta med att köra iväg. Det var en massa klistermärken som skulle på också, men det får vi ta någon kväll när han somnat…

IMG_0357

Det i bakgrunden är det kvarvarande flyttkaoset, med kartonger, gamla stolar som inte ens skulle ha kommit med i flyttlasset och nu står i någon sorts limbo mitt i köket, och den nya syskonvagnen som fortfarande väntar på luft i hjulen för en provkörning. Min handväska och någon kökshanduk har fått pryda prylhögarna, och i vardagsrummet står vår nya soffa ännu i sina kartonger. Inredningsblogg this is not.

På förskolan hade han firats med sång och födelsedagskrona, och hade fått bjuda alla sina små kompisar på glass (som föräldragruppen enats om nog kunde vara okej att bjuda på vid födelsedagar, även om det innehåller socker…). Hemma fick han pannkakor med hemgjord hallonsylt till middag, följt av lite mer tårta. Jaja, det är ju bara födelsedag en gång om året… Kronan från förskolan skulle vara på hela kvällen.

Han verkade nöjd med denna för hans del första födelsedagsfirande (ettårsdagen var han ju knappast medveten om), och somnade utmattad i sin säng efter bara en kortare bok. På lördag blir det kalas för släkten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *