Och där kom hösten…

Och där kom hösten…

Imorse kom det en liten plutt och klättrade upp i vår säng vid halvsex-tiden. Jag sträckte mig efter honom och sa ”kom till mamma!”, men han tyckte ”hämta pallen!” och gick in i badrummet för att hämta just pallen och själv klättra upp i sängen. Igår sov han i sin egen säng tills vi väckte honom vid sjusnåret.

IMG_0293

Nattningarna är fortsatt långdragna och alldeles för sena, men det är ju helt ljuvligt att få lite morgongos efter att ha fått sova själv i sängen under natten! Lilla plutten som fyller två år imorgon. Mannen i bakgrunden har precis idag varit min i åtta år. Älskar dem båda till månen och tillbaka igen. Nej, längre.

Imorse hade hösten kommit till byn, och jag kämpade mig till jobbet i kylslaget regn och motvind.

IMG_0303

Vyerna över vattnet på väg till jobbet är inte lika förföriska som de var för några veckor sedan. Grått, kallt och förskräckligt blåsigt blir det här vid kusten sådana här dagar. Skönt att vi flyttade precis i början av sommaren, så att jag fick uppleva nyförälskelsen i min uppväxts sommarstad innan jag kom ihåg hur det är om hösten.

IMG_0299

Gästhamnen är tom, och segelbåtarna ligger mastlösa och guppar.

IMG_0300

Ingen vårdcentral blev det idag, heller. Jag hängde inte på luren tillräckligt snabbt efter att de öppnade, så dagens akuttider var redan slut när jag ringde. Var god försök imorgon igen, eller gå till jourläkarmottagningen ikväll. Nja, det känns väl lite väl hispigt för ett urinprov, och lär väl innebära en del väntetid… Vi får se imorrn, helt enkelt.

Idag har B ordnat med barnvakt, och jag och han ska ut och äta på restaurang helt själva för att fira vår egen dag, innan det är dags att fira vår lilleman imorgon. Dags att skynda iväg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *