Helgarbete

Helgarbete

B har åkt iväg för att närvara på kalas hos vänner i Eskilstuna. Jag valde att stanna hemma, för det är helt enkelt inte så kul att gå på stora fester när en måste både vara nykter, och dessutom är trött och helst vill vara för sig själv.

H lämnades över till morfar i förmiddags, och kommer inte att återlämnas förrän efter middagen. Jag och B passade på att montera upp en bokhylla i det nedre gästrummet innan han for, och därefter beslutade jag mig för att avnjuta den dyrbara ensamtiden …på kontoret. Jag har så mycket att göra att jag inte kan slappa med gott samvete, och behöver både få saker klara och se till att fakturera av och dra in lite pengar innan nästa månads momsinbetalningar och min semester. Men det är väldigt skönt att sitta på kontoret på en lördag, när varken mejl eller telefonsamtal strömmar in, och jag kan välja helt själv vad jag vill göra utan att bli störd medan jag gör det.

Sedan blir det hem och kvällsmysa lite med gossen, och förhoppningsvis lite småpyssel hemma efter att han somnat.

När pappa återlämnar barnet måste jag dock ta ett snack med honom om ”bilstolen” han så glatt meddelade att han köpt för att kunna ha med H i sin bil. Den var från 15 kg, så det skulle vara i sin ordning sa han. H väger 14,5 och det är väl i och för sig close enough. Men det visade sig vara en framåtvänd bältesstol! Jag lät honom åka för den här gången, de skulle ju bara tvärs över vår lilla stad, och pappa är en riktig väglus. Men det går faktiskt inte att ha H åkande i den stolen. Så jag tänkte föreslå att de köper en annan stol istället för någon annan födelsedagspresent till H när han fyller år nästa vecka. Jag såg att det fanns bra erbjudanden på en Britax-stol på både Lekmer och Babyland just nu. Bältesstolen kan de ju alltid spara ett par år, tills den blir lämplig att använda…

I början av veckan såg jag en facebookannons med nyheter från Villervalla. Jag har inte varit supersugen på deras kläder på sistone, för jag tycker att stjärnmönstren och ränderna är lite väl blaha blaha. Men nu fanns det plötsligt fina saker!

Det blev ett par jeans med gröna muddar och en grön långärmad tröja till H, och ett set med orange body och mössa med luftballongmönster, och vita byxor, till bebben i magen. Det är dock synd att ekorrtröjan har mörka muddar, jag hade tyckt att det varit finare med någon ljusare färg.

 

BE384691-BA24-469E-AD0F-D3854F3D0AA1
Bilderna i kollaget är lånade från Villervallas hemsida.

Jag hämtade lite saker jag beställt till Knyttet från P.o.P. igår också, så nu försöker jag lägga band på shoppingsuget. Det mesta i klädväg kan ju Knyttet ärva efter H, så jag har försökt att hålla mig till några få saker, som jag tyckt var extra speciella, nytt. Sen blir det väl lite inköp för att justera efter årstid också, när det nu kommer en vinterbebis istället för ett sensommarbarn.

I onsdags åt vi förresten den här goda måltiden till middag: Ugnsbakad torsk med smörstekt kål, bacon och pepparrot. Receptet från 3 kockar 7 kids var busenkelt och väldigt gott. Bädden med söt kål, salt bacon och syrlig citronsaft var en väldigt god kombination. H var dock inte särskilt förtjust.

IMG_0247

På torsdagen (och fredagen, för min del även till lunch) åt vi Chef Frippes köttfärssås från samma blogg. Jag hade tyvärr misstagit mig avseende förekomsten av röda linser i vårt skafferi, så vi fick klara oss utan. Vilket var synd, för det var just linserna som gjorde mig nyfiken på receptet. Jag minskade på vattnet med hänsyn till att linserna skulle ha bundit en del, men det blev ändå för vattnigt, och vi fick lämna såsen att koka ner en lång stund. Men sen blev den god!

Mycket blev det också – efter en middag för tre, en lunch för en och en till middag för tre har vi minst en middag kvar. H gav det hela klart godkänt, för i torsdags tömde han en hel skål och beställde ”Mer mat!”. Sedan ville han förstås ha ”Mer tohs!” mest hela tiden också. Alltså parmesanost. Det är han mycket förtjust i.

Jag är så glad att jag kan äta mat i denna graviditet, det kunde jag knappt alls förra gången, förrän sista månaden eller så. Jag tycker så mycket om att både laga och äta mat att det blir väldigt tomt när den delen av mitt liv bara fick läggas på is en lång period. Nu är det bara vinet till jag saknar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *