Ny vecka, 23+0

Ny vecka, 23+0

Här går det undan – idag går jag in i vecka 24 av 40! Plötsligt rusar veckorna bara iväg, efter att ha gått så seeegt fram till halvtid. Nästan 58 % av graviditeten är avklarad.

Om en månad åker vi iväg på semester, och innan dess kommer det att vara fullt upp med jobb och fortsatt arbete med att komma iordning hemma. Och när vi kommer hem kommer jag att vara i vecka 30, och då är det ju bara slutspurten kvar?!?

Veckan som gått har jag mått bra, förutom att jag lidit av halsbränna, nysningsattacker med påföljande urinläckage, lite tyngd-/tryckkänsla i nedre delen av både rygg och mage efter att ha gått eller stått länge, samt vadkramper.

Jag misstänker att Knyttet har någon sorts tillväxtperiod, för jag har plötsligt bra aptit och är vansinnigt sugen på typ fikabröd och gräddbakelser hela tiden. Idag smällde jag i mig både en dammsugare OCH en chokladboll vid min ensamma eftermiddagsfika på kontoret. Och det var rejäla bitar också, inga sådana där minivarianter. Kanske för att jag glömde bort att äta lunch, men ändå… (Ska se till att få i mig något mer uppbyggligt till middagen, så att Knyttet får i sig något annat än fett och socker idag.)

Jag känner små sparkar från Knyttet varje dag, lite utspritt över dygnet. Det är fortfarande ganska små och snabba rörelser, som ofta träffar någon punkt som får hela magen att rycka till. Jag längtar efter de där mer kraftiga och långsamma buffarna. Hela slutet av graviditeten med H låg han med rumpan utåt ganska högt upp på min vänstra sida, och det var så mysigt att känna när han bökade runt så hela rumpan buffade ut, och jag brukade sitta med min hand kupad runt den. Jag har inte den blekaste aning om hur Knyttet ligger, men det känns som att sparkarna träffar någonstans i nedre delen av magen, ganska långt in och över blygdbenet.

Knyttet är nu ca 28-30 cm lång och väger ca 575-665 g. Storleken är att jämföra med en klase druvor. Eller en chinchilla. Hen håller på att få svettkörtlar och naglar, och lungorna utvecklas. Annars fläskar hen mest på sig. Och tränar på att gripa saker och suga på tummen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *