Godmorgon, söndag!

Godmorgon, söndag!

image

Godmorgon! Här ligger jag och har nyss vaknat. Världens vackraste lilla människa sover fortfarande här intill mig.

Han har somnat i sin egen säng – förvisso efter en ganska lång stunds stök – nästan varje kväll denna vecka. Ofta vaknar han till någon gång innan vi går och sover, men brukar snabbt somna om efter att vi stoppat om honom igen. Sedan kommer han tultande vid 2-3-tiden, kravlar över mig och lägger sig till rätta på sin plats mellan oss och somnar om.  Han sover som en liten propeller, men jag har min amnings-/gravidkudde som skydd framför magen. Så det går väl rätt hyfsat detta, tycker jag.

När vardagsrutinerna drar igång igen kommande vecka (hallelujah, förskolan öppnar igen!), och vanan sätter sig, så hoppas jag att han kommer att stanna i sin säng lite längre.

Vi lurar på en kontinentresa i mitten av september. En lite längre tur på ca två veckor, genom Tyskland och Österrike, in i Norditalien och runtikring, över mot italienska västkusten/franska rivieran för lite medelhavstrivsel och sedan upp igenom Frankrike för det obligatoriska stoppet i Champagne innan det är dags att vända hemåt.

Kruxet är att jag kommer att vara i vecka 28-30 under tiden, och hemförsäkringens reseskydd upphör med vecka 28 för graviditets-/förlossningsrelaterade sjukvårdskostnader. Det europeiska försäkringskortet säkrar väl själva vården, men tänk om Knyttet skulle komma tidigt någonstans i Europa? Då måste jag ha en försäkring som täcker hemtransport för bebis i kuvös med ambulansflyg. Det betalar nämligen inte försäkringskassan. Jag har tecknat en gravidförsäkring också; får se om den omfattar resa, eller om jag behöver teckna en särskild…

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *