Ny vecka, 22+0

Ny vecka, 22+0

Igår gick jag in i graviditetsvecka 23. Helt otroligt att vi redan är där. Här.

Jag mår bra, och kan äta nästan som vanligt. Knyttet har börjat ge sig till känna flera gånger om dagen, och det där skiftet har börjat inträda. När graviditeten börjar handla om en konkret bebis som ligger i min mage, istället för bara en diffus tanke om själva grejen att ha en bebis till vintern. Knyttet har börjat finnas mer på riktigt, och inte bara som en tanke, en förhoppning.

Lite av gravidlugnet har börjat inträda, och jag påverkas inte på samma sätt av de stressfaktorer som finns runtomkring i form av enorm arbetsbörda och alltför lite tid. Jag låter stormen blåsa på runtomkring, men sitter själv lugnt i dess öga. Skönt! Men det fungerar tyvärr inte hemmavid, när barnet jagar katter och bara liksom… jävlas hela tiden.

Knyttet kan vakna till liv och börja leva om när jag äter eller dricker något, eller reagera på när storebror skriker och tjuter. Det är små snabba sparkar långt därinne, och hela min mage kan rycka till, eftersom hen sparkar mot någon punkt därinne som utlöser någon sorts reflex.

Knyttet är ca 27-30 cm lång, och väger ca 465-550 gram denna vecka. Huden är fortfarande något genomskinlig. Hörseln förbättras, och hen rör sig nästan hela tiden när hen inte sover.

Och jag har äntligen hittat den – den första pyjamasen! Den som kommer att bli det första vi klär på Knyttet, och förmodligen kommer att hamna på mitt första foto av bebisen. B hinner väl ta några när hen är naken och nykläckt, men min första bild blir väl som med H först när vi installerat oss på BB/BB-hotellet. Hoppas på det senare denna gång…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *