Det går sakta framåt på jobbet

Det går sakta framåt på jobbet

Idag sitter jag ensam på kontoret, och har faktiskt börjat göra lite framsteg i högen med dåliga samveten. På bekostnad av inkommande mejl och samtal, som faktiskt får vänta just nu. Om jag ska kunna ta en endaste dag ledigt denna sommar måste jag få bort lite av det där som ligger och orsakar ångest varje dag, inte bara suga in allt nytt och boka kalendern full medan surdegarna fortsätter att jäsa.

Någon riktig sommarstiltje verkar inte infinna sig denna sommar, så att ta emot allt inkommande samtidigt som en betar av gamla surdegar går helt enkelt inte. Nog för att en som egenföretagare ska vara glad när telefonerna går varma, men ibland måste jag slå av på tillgängligheten om något faktiskt ska bli gjort. Så jag sitter här med låst dörr och fördragen gardin och jobbar bort högen, ett papper i taget. Låter callcentret ta emot alla samtal, och mejlen samlas i inkorgen så länge.

Lite, lite har nog lugn-och-ro-hormonerna börjat kicka in även denna graviditet. Jag kan skjuta ifrån mig tankarna på det jag inte hunnit med innan jag spinner upp mig själv i herregud-jag-kommer-att-gå-under-och-alla-är-arga-på-mig-och-firman-kommer-att-gå-i-konkurs-och-vi-kommer-snart-att-stå-på-gatan-med-två-småbarn-och-jag-är-helt-värdelös-läget. Konstaterar att ”det där ska jag ta itu med snart”, lägger åt sidan, andas lugnt och fortsätter med det jag håller på med. En sak i taget.

Lilleman har en och en halv vecka kvar av sitt ”sommarlov” (de tre veckor förskolan är stängd), och hittills har jag varit ledig exakt 0 av de dagar som varit. Förutom RUL-dagen förra veckan då, men då hade vi lämpat över H på morfar och G, så det ju räknas inte. Tur att B har kunnat vara ledig. Men någonting ska väl han få jobba dessa veckor också…

Vi har så smått kommit igång med planerad matlagning igen, så här två månader efter flytten. Igår sprang tiden iväg så att det blev utekäk (plus att jag var sugen på thaimat…), men vi fick i alla fall handlat på kvällen, och har planerat middagarna tisdag-torsdag.

Jag skummade snabbt igenom mina pins med vardagsmat på varuhusets parkering, och det blir följande på vårt bord denna vecka (helgen låter vi vara öppen så länge):

Till helgen ska jag nog försöka leta fram lite fler recept liknande förra helgens vattenmelon och feta-sallad. Är mycket sugen på fräscha somriga sallader, utan salladsblad men med frukt och örter…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *