Lättare i sinnet

Lättare i sinnet

Helgen blev riktigt bra till slut, trots den usla starten med mitt lilla sammanbrott i fredags. Jag struntade helt enkelt i att följa med till nästangrannarna, och gick hem och sov medan  B och H var iväg och socialiserade.

På lördagen insåg B mitt behov av att göra ingenting utom att skrota hemma, och vi skördade både hallon och vinbär. Visserligen med ”hjälp” av H, men vi var ju två, så det fungerade hyfsat bra ändå.

IMG_0121

Hallonen blev till en dryg liter sylt, som förhoppningsvis kommer att räcka till både pannkakor (och kanske hallongrottor) ända till nästa sommar. Vi har kvar mycket av förra årets blåbärssylt också, så det borde räcka.

Det visade sig att det fanns en hel del vinbär i trädgården också, och jag plockade in ett halvkilo vardera av de röda och svarta. De fick åka in i frysen så länge, för att bli till gelé till höstens och vinterns stekar.

IMG_0128

Vita vinbär fanns det hur mycket som helst av – vågen visade på 2,6 kg när de var färdigrensade. Och vad tusan gör en med vita vinbär egentligen? Jag hittade ett recept på vit vinbärssaft på nätet, och testade det.

IMG_0131

Två liter blev det, som över natten gick från ljusgult till orange. Men jag har inte smakat ännu, så det återstår att se om experimentet lyckades… Jag brukar använda flaskorna från fransk lemonad till hemgjord saft och snaps. För ungefär samma peng som en köpeflaska får en både lemonad och fina franska mönster i glaset också. Jag brukar dock ta av etiketterna, men inte på den ena här, av orsak lathet.

Lördagen avslutades med en grillning för bara oss tre, med kycklinglårfilé (det godaste köttet att grilla, tycker jag), majs och en väldigt god och fräsch sommarsallad med vattenmelon, tomat, feta, mynta och basilika. Recept från DN.

IMG_0127

På söndagen bjöd vi över nästangrannarna på middag, som en kompromiss där B fick lite socialt umgänge efter den solitära lördagen. Vi gjorde salladen igen, fast med grillad fläskkarré. Supergott det också. Myntan till salladen skördade jag i en rabatt på tomten, där jag även upptäckte jord- eller smulgubbar för ett par veckor sedan. Det är kul att upptäcka alla skatter i den nya trädgården.

Idag var det varmt, varmt, varmt, och mina killar åkte ut i skärgården och badade medan jag badade i svett på kontoret. Betade av en del dåliga samveten, och sedan käkade vi thaimat till middag (laab moo – mmm), och handlade mat.

Nu nattning och säkert snar sömn. Jag tror förresten att jag känt Knyttet lite de senaste dagarna, men väldigt otydligt och så snabbt överstökat att jag inte riktigt hinner registrera det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *