I väntan på nytt RUL (tjatar och ältar)

I väntan på nytt RUL (tjatar och ältar)

Dagarna segar sig fram i väntan på omtaget på RUL:et. Jag har inte känt av Knyttet alls sedan det förra ultraljudet.

Inte blev oron bättre av att jag gick tillbaka ett par år i min kalender och såg att mitt RUL med H var i vecka 18+2. Den barnmorskan ville iofs helst lägga oss på 18+3-4, men ändrade inget eftersom datumet var ”spikat” på KUB. Denna gång blev det ju tvärtom, att de inte bestämde datumet vid KUB, utan bara sade att datumet verkade stämma bra med sista mens-datumet. För att sedan flytta oss från 18+5 till 18+0 på RUL.

Men hur tusan kan RUL:et med H ha gått helt problemfritt (det sades inte ett knyst om att det var  tidigt eller att något var svårt att se, utan det var bara stora feta OK-stämpeln) vid 18+2(3-4),medan Knyttet nu var så litet vid 18+0 att nästan allt var ”ej bedömbart”?

Iofs så var barnmorskan på RUL:et med H mer bestämd, och tryckte hårt och buffade tills hon fick H dit hon ville för att kunna kolla av allt. Det gjorde inte barnmorskan vi hade denna gång, utan det var mer att ”nej, den vill inte visa profilen, och den ligger så att det är skuggat där…” Förra gången gjorde jag alla UL på Ultragyn Danderyd, och allt kändes generellt lite bättre där än på Odenplan, dit jag fått åka denna gång.

Kvällen efter RUL:et med H började jag också känna sparkar, och sedan kände jag dem nästan varje morgon och kväll. Framför allt på kvällarna, när jag satt i fåtöljen med en spinnande katt i knät, brukade det komma små buffar tillbaka mot där katten låg. Nu absolut ingenting fastän jag redan är i v. 19+3. Tänker bara på att Knyttet kanske inte vuxit som hen ska, och hur stilla hen låg på det första RUL-försöket.

Kom igen nu Knyttet för f-n, börja lev om lite därinne så att jag vet att du finns! Det här är tortyr för din arma moder.

H är nu på tre veckors sommarlov eftersom föris är stängt. Jag ska försöka jobba för det mesta, eftersom B har fler föräldradagar på sjukpenningnivå kvar (jag har typ 1,5…), och morfar och G får rycka in lite här och där också. Men några heldagar med min lillskrutt ska jag försöka få till ändå. Kanske gå till 4H-gården eller något annat han kan tycka är kul. Han pratar mer och mer för varje dag, och är så himla gullig och så himla jobbig på en och samma gång.

Båda mina killar sover fortfarande, och jag ska nog smyga upp och få en liten stunds egentid innan de vaknar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *