Barnmorskebesök och sista reprisdagen

Barnmorskebesök och sista reprisdagen

Sådär ja, då var jag framme vid 18+5 igen, och kan börja se framåt imorgon. Och på torsdag är det äntligen ny vecka efter den lååånga nittonde veckan.

Vi var hos barnmorskan i förmiddags, och fick först en kalldusch när det visade sig det inte bara var någon enstaka sak som ultraljudsbarnmorskan hade markerat som ”ej bedömbart” i protokollet från förra veckan. Nej, det var (utöver det nämnda utflödet från hjärtat) även ansikte, thorax, rygg, njurar, difragma, fötter, och fler saker som jag inte minns. Återigen var de lugnande orden ”jag ser ingen indikation på att något skulle vara fel” som bortblåsta, och Knyttet hade i mitt huvud förvandlats till en helt missbildad och icke-livsduglig liten varelse.

Men sen fick vi lyssna på det lilla galopperande ångloket som tuffade på därinne, runt 145-150 slag i minuten, och då kändes det lite bättre igen.

Vid minsta oro skriver jag liksom av Knyttet och tänker att hen inte lever mera. Jag är helt oförmögen att ta till mig att vi ska få ett till barn, och tänkte inombords att ”Säger du det? Det tror jag när jag ser det!” när barnmorskan idag gav oss moderskapsintyget och sa att det var bevis för att vi skulle bli föräldrar. Jag hade verkligen behövt ett lyckat RUL för att kunna börja landa i graviditeten.

Nåväl, hjärtat slog i alla fall som det skulle, mitt blodtryck var bra och jag har tappat ett par kilo sedan inskrivningen, trots skräpmatsdiet och icke-motionerande. Aptiten är sämre, och inget är riktigt gott, så det är kanske ändå inte så konstigt. Blodsockret var lite högre än vad det brukar vara, men inte heller konstigt direkt efter en kaféfrukost med kaffe, fralla, juice och kardemummabulle.

Nu lite Ikea som avkoppling…

2 thoughts on “Barnmorskebesök och sista reprisdagen

  1. Hej!
    Hittade precis din blogg, lite kul att följa någon som har nästan samma BF som en själv 🙂
    Oroa dig inte över RUL, har bebisen klarat sig i alla dessa veckor så mår den nog bara bra. All lycka!

    1. Hej Yussi! Tack för att du skrev. Jag väntar spänt på nästa veckas repris-RUL, och hoppas att det går bra. SEN kanske jag kan slappna av lite. Kanske. När är din bebis beräknad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *