Helgen slut, och fortsatt oro

Helgen slut, och fortsatt oro

Så var ytterligare en helg avklarad. En av dessa ändå ganska få sommarhelger, som en borde riktigt ta tillvara på och lagra i minnet inför den långa icke-sommaren, som redan börjat hota med sitt antågande.

Vi har förvisso haft det trevligt, med långväga vänner på besök, som vi inte sett sedan Trysil i vintras. Men jag är ju helt oförmögen att slappna av och bara trivas, när hela RUL-historien satt griller i huvudet på mig. Varför, varför är Knyttet plötsligt yngre än vad som sades vid KUB, och enligt sista mens?

Barnmorskans ord om att hon inte sett något tecken på något avvikande, och att datumändringen ligger inom det normala, har helt filtrerats ur min hjärna. Eller, jag minns det, men tror inte på det. Dumma, dumma hjärna som inte kan fungera normalt!

Ingen veckouppdatering denna helg, för jag ligger fortfarande och harvar på tid som jag redan passerat en gång. 18+3 idag, fast jag hade 18+5 redan i torsdags. Trodde jag.

Mår bra annars, förutom att vadkramperna dykt upp, och ligger och  lurpassar varje gång jag gör en obetänksam rörelse. Det onda bak i höfterna är helt borta, liksom även kväljningarna vid tandborstning. Jag är arg och tvär nästan hela tiden, och har obefintligt tålamod för både man och barn.

Vi åkte till Åland fram och tillbaka över dagen i lördags, och hade strålande väder och två tröttsura ungar med oss. Att vara uppe till 23 och härja, för att sedan dras upp ur sängen vid 07, var tydligen inte så uppskattat hos den yngre generationen. (Vänta bara tills dagen kommer då 8 timmars obruten sömn är lyx och nästan utopi, säger jag!)

H gallskrek sig igenom stoppet i Mariehamn, nerstoppad i Babyzen Yoyo med förhoppning om middagssömn. Och visst somnade han till slut, och sov sedan hela återresan i vagnen, stående på soldäck. Inte en min rörde han under hela trubadurspelningen, då mamman fick skämsrysningar över hela kroppen när ungdomarna något bord bort skanderade ”Alice, Alice, who the f*ck is Alice” under den obligatoriska spelningen av den där Smokie-låten.

Pappan handlade vin i taxfreen, och en parfym jag beställt efter att ha gått en egen liten sniff-runda i förväg. Jag har tydligen fått mani på dofter, efter att ha varit helt ointresserad i många år. Bvlgaris ”Goldea” väckte ett plötsligt habegär, och det här kanske kan bli ”min” parfym nu, när jag känner att jag vuxit ifrån de gamla favoriterna.

På kvällen grillade vi (igen) och lät barnen vara vakna tills de kroknade vid 22-tiden. Jag hade snott åt mig ett par timmars sömn på eftermiddagen/tidiga kvällen, och överlevde till och med nattningen. Det kan till och med ha varit jag som var minst sömnig när det börjades prata pensionsspar och ”det är ju en dag imorgon också…” någon gång efter midnatt.

Maten blev grillad njurtapp med salsa verde, ruccola, parmesan och rostade pinjenötter, med rotsaker och rostad vitlökscrème till. Efter något recept vi såg i Coop-tidningen för en tid sedan (fast det var med oxfilé). Gott, men jag hann knappt smaka innan tidigare nämnda kroknande barn inträffade, och nattningstjänst vidtog.

H och E har verkligen haft kul ihop, trots åldersskillnaden på 20 månader. Några enstaka ”Min!”-krig, och såklart en del ”Jag är större än du!” från E, men generellt har det gått bara bra.

I eftermiddags vinkade vi adjö till gästerna och började fundera på veckan som kommer. Jobb, och ett BM-besök, står på agendan. Samt byggande/införskaffande av någon sorts hage till kattungarna, som börjat klättra ur bolådan.

Hoppas ni haft en fin helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *