Där kom den…. (Aj, aj, aj)

Där kom den…. (Aj, aj, aj)

Första vadkrampen för denna graviditet. FY H-LV-TE VAD ONT DET GÖR!!! Jag har känt tendenser till att krampa i vaderna några dagar nu, men glömde nyss bort när jag vaknade till att vara m y c k e t  f ö r s i k t i g  när jag sträcker ut mina tår. Det kommer jag snabbt att lära mig igen.

Jag hade glömt hur ont det gör. Om jag inte minns fel började det vid ungefär samma tid med H, någonstans kring halvtid. Varje natt/morgon rörde jag mina fötter ytterst försiktigt, i hopp om att slippa kramperna. Men ibland kom de ändå.

Det är nog den ondaste smärtan jag vet – så vass och så stark, och det känns som att den aldrig ska klinga av. Tur att den ändå gör det rätt snabbt, även om de där sekunderna känns som en evighet. Men vaderna känns lite trasiga en ganska lång stund efteråt. Ett varmt täcke hjälper.

Jag har aldrig haft kramp i vaderna utom när jag varit gravid. Det känns som när en får kramp i hålfoten, fast tusen gånger värre eftersom det är en mycket större muskel, och att krampen ofta kommer i båda vaderna samtidigt. Hualigen.

Jaja, jag skulle ändå snart vakna. Idag ska vi ut på skärgårdsutflykt med vännerna som är på besök. H och 3,5-åriga E röjde järnet till klockan 23 igår, så barnet blir nog inte lättväckt idag. Kul att se vilken skillnad det är på hur de kan leka tillsammans nu jämfört med när de sist sågs för ett halvår sedan. Framförallt H har definitivt utvecklat helt andra sociala färdigheter nu jämfört med då, bara ett par-tre månader efter förskolestarten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *