Ny vecka, 18+0

Ny vecka, 18+0

Redan ny graviditetsvecka igen. (Ja igår då, om en vill vara petig.) Den nittonde i ordningen, och även veckan då det är dags för RUL. Knyttet är 45 % färdigbakat.

Veckan som gått har varit en riktig spökvecka, då jag inte känt av Knyttet ett skvatt. De första två-tre dagarna var det inget jag tänkte nämnvärt mycket på, men ju fler dagar som gått utan livstecken, desto mer har oron börjat mala i bakhuvudet. Först några dagar då jag gick och kände efter ofta: ”Nu? Nej. Kanske nu? Nej. Men nu då? Nej.” Sedan några dagar med en tilltagande uppgivenhet, för att slutligen hamna i någon sorts förtvivlad desperation då jag känner efter hela tiden, och på kvällarna försöker lägga mig på mage med handen över livmodern för att pressa så nära emot som möjligt. Till ingen nytta ännu.

Med statistik till min fördel, och erfarenhet i bagaget om vad en moderkaka i framvägg kan göra för möjligheterna att känna fosterrörelser, försöker jag tänka positivt. Men det dåliga samvetet om hur dåligt jag tagit hand om mig själv, och därmed Knyttet, skapar ytterligare oroskänslor. F-n! Varför kan jag aldrig få gå dagarna innan ett ultraljud och i vart fall vara förvissad om att något lever därinne? Det var precis samma sak med H. Kommer jag även denna gång att få gå och vänta och räkna sparkar och bli halvt från vettet för att det oftast är så stilla därinne?

I övrigt har jag inte heller haft några direkta graviditetsbesvär denna vecka, utöver lite diffust illamående från och till, ömhet i nedre delen av magen, ligamentsmärtor och yrsel när jag reser mig för snabbt.

Knyttet har enligt diverse appar blivit proportionerlig, och stor som en sötpotatis. Eller en croissant. Ungefär 20-22 ståtliga centimetrar, och en vikt på ca 170-280 gram. (Alla appar tycker olika i frågan.) Tydligen ska hen leva rövare ordentligt därinne, även om jag nu inte känner av det alls. Knyttet är täckt av lanugohår och fett, och har anlagen till alla tänderna redo.

Nu är det bara att hålla tummarna för ett lyckat RUL…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *