Ny vecka, 16+0

Ny vecka, 16+0

Så var det redan dags för ny graviditetsvecka igen — välkommen vecka 17! Ungefär 40 % av graviditeten är avklarad. Det är ju nästan halvvägs, och mindre än tre veckor kvar till RUL.

Tiden bara springer, och jag märker knappt av att jag är gravid. Trötthet, ligamentsmärtor, lite ont bak i höfterna, lite ömhet i brösten och tjockhet i näsan är det enda jag känner. Och lite pirrande i livmodern då och då. Jag glömmer hela tiden bort att jag är gravid.

Knytttet är ca 16-18 cm långt och väger någonstans runt 1-2 hekto. Hen sysslar mest med att lägga på sig fett och odla mer hår, men kan nu reagera på både ljus och ljud utifrån.

Apparna börjar tala mer och mer om sparkar, för det är tydligen full rulle därinne nu, men jag känner fortfarande bara det vaga pirret och känslan av aktivitet. Jag känner tydligt när knyttet har en särskilt aktiv period, men det är alltså inga tydliga rörelser ännu.

Ja, mer spännande än så är det inte just nu…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *