Höga kusten-kryssning, del 1

Höga kusten-kryssning, del 1

image

Så har det blivit kväll igen, den andra här på båten. Igår eftermiddag åkte vi buss in till stan och Birkaterminalen, för att sedan lätta ankar och starta resan norrut. Solen sken, och vi satt ute på akterdäck och såg Stockholms siluett försvinna bakom oss. H var stormförtjust i sångunderhållningen, och har fått en ny favorit i form av ”Turistens klagan”. Klassisk kryssningsstart, med andra ord.

Kort därefter var det middag, som vi åt i buffésalen, som dock serverar en fast trerättersmeny under denna specialkryssning. Ljudnivån var nästan outhärdlig, och salen inte särskilt mysig, men maten var bra för att vara den här typen av massutfordring. Tempot var dock segt, och det var generellt ingen särskilt trivsam middagsupplevelse. Sedan kan såklart nykterhet och en nästan tvååring som inte ville sitta snällt och äta såklart ha påverkat det generella intrycket…

Vi släppte nyheten vid middagen, men som väntat blev det inte en särskilt stor grej av det. Andra barnet är väl sällan en sensation i släkten. Nu är det bara min familj kvar att berätta för.

H var trött, så jag gick till hytten tidigt och sov med honom. Rätt skönt att få komma i säng tidigt, och jag hann kika ut på ytterskärgården och Ålands hav genom hyttfönstret.

Imorse vaknade vi i Härnösand, åt frukostbuffé och gick sedan i land. Härnösand var väl som svenska småstäder är mest, med trevligt läge vid vattnet, men det utnyttjades dåligt. Vi gick runt lite, åt en halvtrist lunch och gick ombord igen.

Vi hann få en titt på högakustenbron från däck före middagen, som var snäppet vassare än igår, och nu ligger jag i sängen med en sovande unge bredvid mig och kollar någon fånig romcom med Katherine Heigl och Malin Åkerman. Rätt sweet. Inte filmen alltså, men att få hänga i hytten och bara ligga och glo på tv.

H har varit väldigt trött hela resan, haft dålig aptit, och ikväll kändes han lite varm. När jag satte på pyjamasen såg jag också att han hade haft massor av öronvax som runnit ut ur ena örat, och bildat en skorpa över hela örsnibben. Han har kanske någon sorts infektion? Hoppas han mår bättre imorgon.

Jag kan inte fatta hur bra jag mår den här graviditeten jämfört med den förra. Eller… Jag mådde generellt bra då också, förutom mataversioner och dålig aptit. Nu har jag sedan någon vecka tillbaka kunnat äta i princip allt som ställts framför mig, och tyckt att det mesta varit rätt gott. När vi bilade i Frankrike och Tyskland när jag väntade H kunde jag knappt äta något utom bröd, ost och potatis. I vecka 25-26. Nu är jag bara i vecka 16! Helt otroligt hur olika det kan vara.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *