Ny vecka, 15+0

Ny vecka, 15+0

Som så ofta kommer veckouppdateringen lite sent, på dagen 15+1. Vecka 16 redan, och över 37 % av graviditeten är avklarad!

Och jag mår bra. Förvånansvärt bra. Men eftersom jag vet att knyttet levde och mådde bra efter utgången av vecka 12, trots att jag tappat nästan alla graviditetssymptom redan innan (även om de flesta kom tillbaka), så tänker jag inte vara orolig mera för den sakens skull.

Jag har inte känt av så mycket pirr eller fladder denna vecka, men det är ju också helt i sin ordning så här tidigt. Framför allt eftersom jag tydligen har moderkakan i framvägg även denna gång. H kände jag knappt av alls förrän runt v 19-20, och även långt därefter var det inte så tydliga eller frekventa rörelser.

Jag mår knappt illa alls, äter nästan allt och har hyfsad aptit, även om inget smakar sådär riktigt smaskigt. Känner mig inte ett dugg gravid förutom att jag är tröttare än vanligt, att det drar ordentligt i ligamenten när jag sätter mig upp, vrider på mig i sängen eller nyser. Plus halsbränna på kvällarna. Ibland får jag ont i baksidan av höfterna  när jag går, vilket jag hade några veckor med H också. Min taktik är att ignorera smärtan och bara vänta på att den ska gå över, det gjorde den efter några veckor med H, även om den började senare då.

Knyttets längd mäts nu i sin helhet, enligt apparna, och är nu ca 14-16 cm och väger in omkring 1-1 1/2 hekto. Hen kan nu höra och känna smak. Nervsystemet har börjar fungera ordentligt, och knyttet kan bättre koordinera sina rörelser. Benen hårdnar och naglarna utvecklas.

2 thoughts on “Ny vecka, 15+0

  1. Kul att hitta en blogg av ngn som har bf i ungefär samma tider! Jag är lite efter dig dock, bf i början av januari, men om det blir som med första barnet så kan det nog bli i december…

    Känner igen mig i alla oroskänslor som jag såg att du haft tidigare! I början kände jag mig jättegravid, det avtog ganska snabbt. Men jag var fortfarande dödstrött ett antal veckot efter det. Nu har jag mått prima och inte ens känt en antydan till trötthet, så visst undrar man ju om det verkligen finns ngt där! Men jag har ändå lyckats skjuta undan oroskänslorna. Hade såna perioder med första barnet också där jag inte kände mig ett dugg gravid. Och det blir ju också skönare att läsa om dina erfarenheter som säger samma sak! Det enda som får mig att känna mig gravid är faktum att mina vanliga byxor knappt går att ha, och att den där, framförallt kvällsuppblåsta magen bara tycks bli större!

    Kul iaf att jag sprang på din blogg i ungefär samma tider! 🙂

    1. Hej Jenna, och grattis till graviditeten! Skönt att höra från en till som oroat sig över att inte känna sig ”tillräckligt” gravid. En blir ju lite tossig av det här med att vänta barn, även andra gången om, tydligen. Jag ser att du har en blogg också, den ska jag kolla in, det är ju så kul att följa andra i samma situation 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *