Om det där med kön

Om det där med kön

Nu när vi börjat berätta om knyttet lite här och var börjar FRÅGAN dyka upp: ”Har ni tagit/ ska ni ta reda på vad det blir för sort?” (Sort som i kön, då förstås.)

Många, eller de allra flesta faktiskt, tar för givet att vi hoppas på en liten tjej denna gång. Jag hade för ett par år sedan nog också varit den första att anta att det ”mest naturliga” är att önska sig en av varje.

Jag är inte heller en sådan som tycker att det är oviktigt eller helt egalt om bebisen är en flicka eller en pojke. Tvärtom är det oftast det första jag själv är nyfiken på när andra fått barn. Efter att ha hört att allt gått bra, så klart.

Men jag kan inte säga att jag helst önskar att knyttet är en flicka. En av varje-aspekten är kanske lite tilltalande, men inte så mycket som jag trodde innan jag blev mamma. Innan jag blev mamma till en pojke kände jag också att det skulle kännas mer ”hemtamt” att få en flicka. Nu känner jag istället att jag mer ”kan” det här med att vara mamma till en pojke, och att det skulle kännas lite ovant och främmande med en flicka. Att det är svårare att vara flicka, och svårare att uppfostra en. Dessutom har barnen kanske, nu när de kommer att vara rätt nära varandra i ålder, större utbyte av varandra om de är av samma kön?

Så jag känner flicka: spännande men ganska läskigt, pojke: praktiskt och enkelt. Sedan vet jag att jag kommer att älska barnet lika mycket oavsett kön. Så det är ingen stor fråga överhuvudtaget, bara det blir ett friskt barn är det lika roligt vad det än blir.

Vi kommer definitivt inte att ta reda på knyttets kön i förväg. Med det inte sagt att jag inte är vansinnigt nyfiken. Men jag tycker att överraskningen är så rolig, så att veta i förväg tycker jag skulle kännas som att snoka reda på innehållet i julklapparna före julafton. Vissa tycker förstås att det är kul också, men inte jag.

Jag älskade att ha den motivationen under förlossningen med H; att jag snart skulle få veta vem det var som legat därinne. Så jag ser fram emot en överraskning vid förlossningen igen.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *