Ny vecka, 14+0

Ny vecka, 14+0

Ja, härinne har det inte duggat tätt med uppdateringar på sistone. Flyttstök och trötthet ställer till det för mig och jag ids helt enkelt inte vissa dagar.

Har så mycket att skriva om den svinjobbiga och helt underbara lilla killen i mitt liv, men det får vänta till någon dag då jag inte bara har mos i huvudet.

Men en liten lördagsuppdatering ska jag väl kunna klämma ur mig så här på dagen när jag går in i graviditetsvecka 15.

Veckan som gått har varit den lindrigaste hittills, med bara korta stunder av illamående, oftast på kvällen. Jag kan äta det mesta, och dricker kaffe utan bekymmer, bara det är mjölk i. Aptiten är också mycket bättre än förra gången, vilket är lite oroväckande med hänsyn till att jag inte borde gå upp i vikt. På grund av brist på köksbord har vi ätit ute hela veckan, vilket också gjort att maten varit onyttigare än vanligt. Men jag blir stoppmätt på hälften av vad jag brukar äta, så det går kanske ändå. Så fort vi har ett någorlunda fungerande hem ska jag skaffa det där simkortet och börja simma ett par-tre gånger i veckan.

En liten smärta på baksidan av främst min högra höft har kommit smygande när jag går, och vuxit sig starkare denna vecka. Men jag hade en liknande smärta med H under några veckor (kanske ca 17-21?), och då ignorerade jag den bara och fortsatte att gå som vanligt, och sedan försvann den. Så jag satsar på det denna gång också.

Kissandet har tagit fart igen, och jag går oftast upp två gånger från det att jag somnar tills att klockan ringer. Magen är lika seg som med H, och det går ett par-tre dagar mellan varje nummer två. Dags att köpa laktulos igen, blääk!

Kvällsfrossorna har varit borta i några veckor, och nu är jag oftare varm än kall, som sig bör.

Vi har berättat om knyttet för ytterligare ett par vänner, men ännu inte våra familjer.

Knyttet ger sig till känna ibland. Oftast känner jag ingenting på flera dagar, och sedan är det ett nästan konstant pirrande och fladdrande under någon dag eller två. Det måste bero på att jag bara känner av hen när hen lagt sig i vissa lägen.

Knyttets lilla hjärta pumpar nu 28 liter blod om dygnet. Hen är någonstans kring 8 cm från huvud till stjärt, och hela kroppen är täckt av lanugohår. Vikten går upp till runt ett hekto, och hen kan stoppa tummen i munnen, om än ej helt kontrollerat ännu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *