Matbordslösa i en vecka till…

Matbordslösa i en vecka till…

Jag ringde Mio igår och undrade vad som händer med matgruppen som skulle ha kommit i början av veckan. Efter ett antal återkopplingar visade det sig att leverantören schabblat till ordern, och vår matgrupp var inte med i veckans leverans, som kommit igår förmiddag. Så först nästa vecka blir vi med matbord igen…

Och jag som är så sugen på hemlagat efter två veckor med bara utekäk. Illamåendet kommer bara då och då nu, och de flesta mataversioner har givit med sig. Jag  l ä n g t a r  efter riktig mat; köttfärssås, fiskgratäng, laxtataki… mmm…

Men, men, det blir väl till att härda ut en vecka till. Vi skulle få 10 % rabatt på matgruppen, vilket väl är en liten tröst i alla fall. Det är dock väldigt typiskt att vi valde att skippa utemöblerna i flyttlasset, för det började bli för trångt. Annars hade vi i ju i vart fall kunnat sitta ute i trädgården och äta.

Så här mot slutet av graviditetsvecka 14 (13+5) mår jag generellt väldigt bra. Mycket bättre än motsvarande tid förra gången, då jag i vart fall hade svårt att äta mat, och inte kunde dricka kaffe, fram till vecka 16 eller så. Jag  tror jag kände lite knyttefladder i magen igår när jag skulle gå och lägga mig, med det var det första på nästan en vecka.

Jag får kväljningar varje morgon vid tandborstning, eftersom jag varje morgon har en vidrig slemklump i halsen som jag bara måste försöka hosta upp. Imorse kom det också blod från munnen för första gången den här graviditeten. Jag kommer inte ihåg när det började förra gången, men större delen av graviditeten med H blödde jag från tandköttet varje gång jag borstade tänderna. Helt normalt.

Det hugger i ligamenten nästan varje gång jag reser mig upp just nu, antagligen för att livmodern växer mycket. Jag ser väldigt gravid ut, och det börjar kännas knasigt att vi inte berättat för våra föräldrar m.fl. ännu (det har bara inte dykt upp något bra tillfälle). Det känns som att det är så uppenbart att alla bara kommer att säga: ”Det har vi redan förstått.”.

Dessa milda symptom är allt jag har just nu, och jag hoppas att denna graviditet nu går lika smidigt som den med H.

Lilla bustrollet är på förskolan igen idag. Han var, som väntat, helt kry igår och B fick vara hemma en dag i onödan. Men det är ju en feberfri dag som gäller, så det är bara att lyda. Även om jag inte tycker att en liten stund med drygt 38 grader under en dag räknas som feber överhuvudtaget.

Det hade dock inte gått någon nöd på dem igår. De åt frukost på kafé, och jag gick över och drack en latte med dem. Sedan gick jag tillbaka till jobbet, och de shoppade lite sommarkläder till H. Han fick den sötaste lilla hatten.

IMG_2066

Vi möttes upp för lunch alla tre, plus morfar, och H fick titta på en grävmaskin på väg till restaurangen. Sedan tog morfar med honom till lekparken en stund så att B fick ringa lite samtal och annat.

På eftermiddagen möttes vi alla hemma igen, och fick en erbarmlig middag på matvarubutikens bistro innan vi handlade lite småsaker vi behöver i huset. Därefter fick H bada och sova. Han älskar att bada i badkaret, och vägrar gå och lägga sig utan ett bad.

Jag packade upp kartonger i köket under tiden. Det går långsamt framåt, och om ett par dagar har vi nog köket på plats i alla fall. Men inget matbord, då.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *