På jobbet! Och en första titt på nya huset.

På jobbet! Och en första titt på nya huset.

Ja, här sitter jag och har redan kommit till jobbet för en timme sedan. Fast jag inte gick upp förrän efter klockan sex, och sedan inte gjorde mig någon brådska alls, utan tog det lugnt hemma. Det går knappt att beskriva hur bra det känns, efter dryga fem år med en och en halv timmes resa till jobbet.

B börjar med dagens påtvingade vabbande (förbaskade förskola!) med en son som garanterat kommer att vara helt frisk och kry. Jag tror att det är hans tänder som spökar, för han har flera kindtänder som är på väg upp, och gnager på nästan allt han kommer över. Annars har han ju kommit över stoppa-allt-i-munnen-fasen för en evighet sedan. Vi får se om vi byts av sedan, eller hur vi gör.

Sedan kan jag ju inte hålla mig ifrån att visa upp mitt nya hem lite. Här kommer lite blandade bilder från övervåningen.

Först kommer vi in i hallen. Jag älskar ytterdörren och skåpen, som av allt att döma är original från 1966.

IMG_2043

På ena sidan om hallen ligger ett sovrum, som vi ska använda som gästrum. Det är inget speciellt, ett litet rum med ett fönster mot gatan. Men den här tapeten är jag kär i.

IMG_2040

Bredvid sovrummet finns det övre badrummet.IMG_2042

Rakt fram från hallen ligger matsalen och köket. Ett par campingstolar utgör den enda sittplatsen just nu.

IMG_2047

Den vackra ekparketten låg jag på knä och oljade in i söndags, för att ha det gjort innan inflytt.

IMG_2037

Själva köksdelen är i verkligheten mycket rymligare än vad den ser ut att vara på bild. Det var första gången jag upplevde att ett rum såg större ut i verkligheten än på mäklarbilderna.

IMG_2038

Vid köksbänken kan en stå och titta ut över det här medan en brer sina frukostmackor.

IMG_2048

Sedan kan en gå ut och sätta sig på balkongen utanför köket.

IMG_2035

Och se ut över det här.

IMG_2053

Vardagsrummets ena del nås från köket. Det är den delen vi ska ha som umgänges- och tv-rum. På ena sidan sjöutsikt.

IMG_2020

Mattan spontanköpte jag på Mio. Tjockiskatten har godkänt den.

IMG_2032

På andra sidan delas rummet av på mitten av eldstaden. Och där hittade jag plötsligt den naturliga platsen att ställa Orreforsvasen jag fick i 30-årspresent, men som alltid sett lite stor och klumpig och vräkig ut överallt i gamla huset. Här fick den en egen liten nisch, och passar perfekt.

IMG_2017

Den andra sidan av vardagsrummet, som även nås från hallen (springa-runt-möjlighet – perfekt för knattar med spring i benen!) kommer att bli lekrum. De närmsta åren känns det mer naturligt att H får ha en lekyta på övervåningen där vi vuxna oftast är, och en liten sovplats i anslutning till vårt sovrum, istället för ett helt eget rum. Vi ska köpa någon rolig lekmatta att lägga på golvet, och sedan tillkommer eventuellt en ärvd ”sagosoffa” från B:s morföräldrars hem.

IMG_2045

Ja, det var övervåningen, det. Bottenvåningen får jag återkomma till en annan dag, för nu är det hög tid att jobba.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *