Omtumlad och mycket lycklig

Omtumlad och mycket lycklig

Igår morse vaknade jag efter första natten i vårt nya hus, och nu har jag redan vaknat här för andra gången. De senaste dagarna har jag knappt hunnit uppdatera bloggen alls, för allt har bara gått i ett.

I torsdags lämnade vi H på föris och var sedan hemma båda två och packade. Och packade och packade. Åkte till tippen med gamla soffor och fåtöljer som gjort sitt. Blev en kvart sena till hämtning, åkte sedan hem och fortsatte packa medan H sprang runt och härjade mitt i kaoset. Packade lite mer efter att han somnat i gästrummet, och bar sedan ner vår säng och lastade den på bilsläpet. Vet inte hur rekommenderat det är för gravida kvinnor att kånka kontinentalsängar nerför trappor mitt i natten, men ner kom sängen i alla fall…

Fredagen började med lämning av H, sedan iväg med släp och allt till nya staden. Förutom en säng hade vi packat all B:s finsprit i bilen (gud förbjude att den skulle åka flyttbil!). Lastade med en säng och en massa sprit ankom vi således till vår nya gata, släppte släpvagnen på gatan och hann nätt och jämt få en fralla till frukost på kafé innan det var dags att möta säljarna hos mäklaren. Skriva på mera papper, bli flerfaldiga miljonärer i lån, få nycklar och prata om huset.

Vi blir bara den tredje familjen i huset; säljarna hade bott där i drygt 20 år, och innan dem var det originalfamiljen som byggde kåken 1966. Det känns tryggt och bra, bara familjer som hållit ihop och trivts i huset. Vårdat det långsiktigt, och med tanken på att det var deras familjehem, och inte bara ett tillfälligt kliv i ”bostadskarriären”.

När allt var färdigt tog vi oss till huset, släpade  in sängen och spriten (haha, tänk om grannarna såg oss), och gick runt och insöp atmosfären och känslan av att det här var VÅRT hus. Vårt familjehem.

Sedan var det redan sen eftermiddag, och hög tid att hämta H. Men först var vi tvungna att lämna släpet hos B:s mamma, där B:s ena bror höll på att riva en gammal altan, och behövde iväg med skrot.  Vi blev nästan 40 min sena till förskolan, där vi skulle ha varit vid 16 (skämskudde), och åkte sedan till gamla huset och packade med lite småsaker. Sedan tillbaka til nya huset, efter lite thaimat på vägen, och därefter somnade vi alla tre. Och sov så gott, så gott.

Jag var vaken mellan halv sju och halv nio, och låg och bara väntade på att resten skulle vakna så att vi kunde åka och äta frukost. Sedan måste jag ha somnat till, för plötsligt var klockan kvart över tio, och både man och barn sov fortfarande! Jag drog upp dem, och vi kom iväg för en frukostlunch på kafé, där H hellre åt av min surdegsmacka än pannkakorna vi beställt åt honom…? En vet verkligen inte från ena dagen till nästa vad som kommer att gå hem hos den där… Men ingen annan fick äta hans pannkakor heller, för han har nu lärt sig konceptet ”min”, och vägrar dela med sig av något alls.

Sedan lämnade vi H hos morfar, åkte och handlade saker för att kunna underhållsolja parketten i kök och hall, sopkorgar till alla tre toaletterna i nya huset, nya kattlådor, en ny transportbur och en dörrmatta. Samt hämtade ut en matta till vardagsrummet som jag beställt på Mio.

Vi lämnade inköpen i huset och åkte de sex milen till det gamla huset, där vi packade lite och fångade in katterna i deras burar. Sedan åkte vi tillbaka, med en kör av katter som ”sjöng” hela vägen. Handlade lite nödtorft, och hann nätt och jämnt komma fram till huset innan morfar och G kom gående med H. Gav en snabb visning av huset, vinkade av dem, och försökte äta lite inköpt räksmörgåstårta medan en övertrött unge (som inte sovit på hela dagen efter sin sovmorgon) jagade tre uppstressade katter.

Pojkstackarn somnade sedan på tre röda, och vi satt uppe och tittade ut på vår fina utsikt och pratade om huset och vad vi vill lämna för bidrag till det under vår tid här. En ny och delvis ombyggd balkong samt uteplats kom på första plats, sedan renovering av badrummet i vår ”master suite” som är från 1996 och således börjar nå sin tekniska livslängd. Men inget är akut, huset är välvårdat.

Nu ska vi strax bränna iväg på frukost, sedan lämna H till morfar en stund medan vi oljar golv, sedan till gamla huset för hysterisk packning och en allra sista natt. Imorgon går flyttlasset på riktigt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *