Ny vecka 11+0 (och misströstan i vecka 11+2)

Ny vecka 11+0 (och misströstan i vecka 11+2)

Ja, i lördags gick jag in på upploppet av den första trimestern. Idag är det rentav 11+2.

Veckan som gått har symtomen gått upp och ner, och jag har nojat varje gång illamåendet hållit sig på mattan längre stunder. Sedan har jag börjat må tokilla och känt mig lite lugnare. Men utslaget över veckan får jag väl säga att jag mått bättre än tidigare veckor.

I lördags förmiddag kräktes jag dock på riktigt för första gången under graviditeten, naturligtvis vid tandborstningen, som ju orsakat alla nära-kräk-upplevelser hittills.

Jag har varit sugen på lime, chili, färsk koriander och vitlök, alltså fräsch asiatisk eller texmex-mat. Annars har det varit ostfrallor för hela slanten.

Knyttet kommer under veckan att bli sex centimeter långt, och börjar bli en liten människa som kan röra sig, vrida på huvudet, hicka, suga på tummen, rynka pannan och le. Knyttet kan också svälja fostervatten, och moderkakan och navelsträngen ska ha tagit över och förse knyttet med all näring det behöver. Fingeravtryck börjar bildas på fingrarna, och ansiktsdragen börjar ta form. Knyttet går nu in i en ny fas, där det mesta redan finns på plats, och mest bara ska växa till sig.

Men just idag, i vecka 11+2, känns det tyvärr inte som att allt står rätt till med knyttet längre. Jag vaknade imorse och kände mig fullkomligt ogravid. Mycket mer markant än vid tidigare oroliga dagar. Inget illamående av något slag, brösten känns heelt slappa och fyller plötsligt inte upp kuporna i den nya bh:n som satt så perfekt när jag köpte den förra veckan, vårtgårdarna ser mindre och ljusare ut än vad de gjort de senaste veckorna, jag känner mig inte svullen alls, kväljdes inte vid tandborstning och tycker att kaffe luktar ganska gott. Varenda symtom har blåst bort under natten.

Det känns inget vidare. Jag vill verkligen inte gå till ultraljudet nästa vecka och få se ett foster utan hjärtslag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *