Måndag och vecka 10+2. Samt flyttpanik.

Måndag och vecka 10+2. Samt flyttpanik.

Så eh… idag hände det – jag hoppade i mina gravidjeans och en gravidtopp. Kan inte fatta att det behövs redan i vecka 11 denna gång! Förra gången jag hoppade i den här outfiten var nog vid den här tiden för två år sedan. Men då var jag 3,5 månader längre gången än vad jag är nu!

Nog kan jag ha vanliga byxor egentligen, men inte just den typen jag har hemma nu. Måste hitta några som är högre i midjan och mjuka och stretchiga. De jag har nu har börjat rulla ner sig när jag sitter, och ligger och trycker just mot livmodern = väldigt obekvämt.

Igår såg jag nästan höggravid ut, och jag börjar tvivla på att jag kan dölja sakernas tillstånd i drygt två veckor till. Måste hitta en bra outfit till bröllopet på lördag också, som döljer magpartiet på ett bra sätt. Bara vecka 11+0 då, så vill inte outa graviditeten så tidigt, och såklart inte heller stjäla brudparets strålkastarljus på deras stora dag. Men en fladdrig blus med en lös tunn kofta och en lång  scarf borde kunna funka.

Får se hur vi sitter på middagen också. Om vi sitter utspridda bland mest okänt folk är det ju en lätt match att bara be om ett alkoholfritt alternativ, men om vi sitter tillsammans med just den närmsta släkten och familjen blir det till att låtsas dricka vin och hoppas att ingen märker att nivån i glaset inte minskar. Eller nåt. Svårt, det här.

Igår skulle vi ha lämnat över H till farmor övet eftermiddagen, så att vi kunde röja hemma i lugn och ro. Men precis innan vi skulle åka så hade den lilla skruttungen gått ut i hallen, krupit upp i sin Bugaboo Bee3 (som vi använt som sovvagn på den bakre förstukvisten hela långhelgen, så han fått sova middag ute i finvädret), och somnat helt av sig själv. Vi hade inte hjärta att väcka honom, så där låg han och sov i två timmar. Och sen meddelade farmor att hon minsann tyckte att det blivit för sent…

Vi hade inte tänkt ut någon lunch, eftersom H skulle ha fått det hos farmor, så vi fick vandra iväg till den lokala thai-kiosken och köpa mat. Vi satt ute och åt för första gången i år. H hade äntligen fått tillbaka aptiten efter febern (som försvunnit på fredagen, så vi behövde aldrig gå till vårdcentralen) och satte i sig nästan en hel barnportion kycklingspett med jordnötssås och ris, plus hälften av mitt ris. Jag läppjade lite på en tom ka gai-soppa. Sedan blev det stopp på två lekplatser på hemvägen. Vädret var så fint, och han måste ju få lite roligt också, lillemannen.

Jaha. Sedan var långhelgen i princip slut. Den näst sista helgen vi hade innan flytt. (Nästa helg räknar jag bort mht bröllop.) Vi lyckades börja med genomgången av köket på kvällskvisten, och packade två kartonger. Men det var inte det lättaste med en liten vilding som började bli trött, och därför skulle jävlas på alla sätt han kunde komma på. Han har till exempel lärt sig att pressa upp altandörren om den står lite på glänt, och sätter iväg ut i trädgården. Klättra upp på köksbordet är en annan favorit. Och att öppna DVD-fordral och plocka ur skivan, lägga den med den känsliga sidan neråt och dra över valfri bords- eller golvyta.

Mindre än tre veckor till flytt. Eller exakt tre om en räknar med när själva flyttlasset går. Vi har:

 • sorterat n ä s t a n  halva källaren i släng-eller-spara
 • packat ett halvt bilsläp med kartong som ska till tippen
 • packat ihop ett arbets-/gästrum
 • sorterat och packat det som ska behållas från en bokhylla full med krämer/smink/mensskydd/gamla bijouterier/linser/necessärer/hårnålar med mera
 • packat två kartonger med ärvda fintallrikarna plus lite diverse kökspryttlar
 • slängt döda inne- och uteväxter, sorterat krukor ute

Vi har inte:

 • åkt med ett enda lass till tippen
 • sorterat drygt halva källaren i släng-eller-behåll
 • packat det vi ska behålla från källaren
 • packat köket minus två kartonger
 • packat vardagsrummet
 • packat hallen
 • packat sovrummet
 • packat det andra arbets-/gästrummet
 • packat klädkammaren
 • gått igenom vinden och packat det vi eventuellt har där

Det går bra nu…

Nu är jag framme vid jobbet efter att ha lämnat H på föris, och lämnat några provrör blod på DS provtagningscentral, för KUB-testet och det vanliga MVC-köret, samt sköldkörtelprover, som min BM också ville ha (p.g.a. min övervikt, gissar jag).

Ha en bra måndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *