Preggostatus v 9+4

Preggostatus v 9+4

Tiden rullar på, och drygt 24 procent av graviditeten är avklarad. Om det nu är någon därinne. Det är svårt att tro det innan en fått det första bildbeviset.

Men den 25/5 – om tre veckor! – är det dags för KUB-ultraljud. Kallelsen kom på posten igår, tillsammans med kallelsen till RUL (!), som blir den 7/7, veckan innan mitt nästa BM-besök. Det känns konstigt att ha saker inplanerade så långt fram, när jag har svårt att tro att det ens finns ett knytte därinne.

I övrigt mår jag ungefär som förra gången det begav sig, och som det varit de senaste veckorna: illamående som kommer och går, starka aversioner mot nästan all mat. Trötthet och frossa/svettningar.

Jag har passerat kött-sås-och-potatisstadiet som jag tydligen har kring vecka 5-7 varje gång jag är på smällen, och även matig-salladsstadiet som är ungefär samtidigt, då jag älskar pizzeriasallad med räkor, avokado, skinka, ägg och ost. Och vitlöksdressing. Nu är jag inne i neutralt-bröd-ost-och-skinka-stadiet, som förra gången mest avsåg ostgratinerade frallor med ost, men nu mer gäller grillade ost-och-skinkmackor. Och alla former av sås/kräm/dressing – be gone!

Om ett par veckor förutspår jag att jag kommer att tycka att vispad grädde är det enda som är ätbart. Förra gången var det semlor, men ca 3,5 månaders förskjutning i årstid gör det omöjligt denna gång. Så kanske Gustav Adolf-bakelser (de säljs väl året runt nuförtiden, va?) eller bananbakelser… Eller prinsesstårta? Frukt kommer också att vara gångbart då. Som i Bad Gastein i v 12 förra gången, då jag fick servitören att byta ut min varmrätt mot en frukttallrik varje kväll vid middagen. Den mannen var en ängel!

Det kopiösa tedrickandet runt vecka 8-12 har dock uteblivit denna gång, och det är istället den underbara Ramlösa Citron & Ingefära som klunkas hejvilt. Eventuellt är detta också årstidsbetonat, då den här perioden var i dec/jan förra gången, och varm dryck var ett måste. Nu blir det en kopp te på morgonen, och eventuellt en på kvällen, men inte mer.

Men just nu sitter jag på bussen och avnjuter veckans andra kopp kaffe (!). En latte då förstås, så det räknas väl knappt för mig som är en bryggkaffe-svart-som-natten-person annars. Jag  lämnade H på föris idag, och då blir det bussbyte vid DS istället för promenad ut till motorvägen. Och vid DS finns kaffevagnen, redo att servera mig en bit knaprig baguette med ost och skinka, i paket med en latte för en femtiolapp.

Jag älskar lämningsmorgnar nu: jag får sova till sju, mysa med H när han är på sitt gosigaste morgonhumör, prata och leka lite med honom, promenera till föris i solen, och sedan få ljuv egentid på en luftkonditionerad buss med ett frukostpaket och min telefon utan att vara sådär paniktrött och bara sova som jag brukar göra när jag åker tidigare. Myys!

Nu blir det arbetsdag och sedan långhelg, och förhoppningsvis blir det mycket flyttstök avklarat. Om jag orkar. Tröttheten vet inga gränser just nu, och jag blir sinnessjukt flåsig av den minsta ansträngning. Tajming, som sagt 🙂

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *