Illa, jag mår illa

Illa, jag mår illa

Jag tittar egentligen bara in för att beklaga mig en smula.

Det sitter som en smäck nu, graviditetsillamåendet. Jag mår lite illa hela tiden, och ibland mycket illa. Det är som värst när jag är hungrig, men nästan allt är asäckligt, så jag vill egentligen bara äta salta och sura godisar.

Torr, salt och relativt smaklöst fungerar okej, men det är helt omöjligt att få i mig någonting som överhuvudtaget är riktig och relativt nyttig mat. Efter en lång stunds funderande kom jag på att en grillad surdegsmacka från det närbelägna kaféet nog kunde vara ätbar. Minus färskost och dijonsenap, då, för det kändes äckligt. Så en grillad smörgås med vanlig ost, skinka och tomat gick ner till lunch. Nästan hela kostcirkeln. Eller inte.

Men guldstjärna till mig som faktiskt lyckades trycka i mig den lilla sidosalladen också, med lite gröna blad, tomater, rödlök, solrosfrön och vinägrett. Även fast jag tyckte att det hela hade en bismak av typ… fisk? Smaklökarna är helt uppf*ckade, och kaffe kan nu inte drickas alls, för det smakar rävgift.

Igår kunde jag endast och enbart tänka mig att äta färdiga delikatessköttbullar med spaghetti och ketchup till middag. Och ett glas mjölk. Stackars B som fick stå ut med denna söndagsmiddag! Men H var glad.

Så här långt är det verkligen som en repris av förra graviditeten, så jag räknar med att må riktigt illa i en dryg månad till, behöva avstå kaffe i två månader till, sedan bara kunna dricka det med mjölk (normalt sett dricker jag helt svart kaffe), och tycka att det mesta i matväg är vidrigt i ett drygt halvår eller så.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *