Besök på fjärilshuset

Besök på fjärilshuset

Igår duckade vi återigen flyttbestyren, och styrde kosan mot Solna för en dejt med morbror W, som vi knappt sett till sedan babysimmet slutade före påsk, och vi inte längre haft en anledning att vara i Solna varje lördag.

Vi passade på att besöka fjärilshuset, som jag faktiskt aldrig tidigare gjort. Vi kom dit lagom till dagens matning av koikarparna, som H tyckte var spännande.

Tyvärr får en inte ha med sig barnvagn in i fjärilshuset, och det är ju lite av ett aber när en har småbarn med sig. Jag tog H i Stokke-selen på ryggen, och så hade vi vår Babyzen Yoyo+ som vi fällde ihop när vi gick in, och B fick bära över axeln. H verkade trivas bra, men jag blev lätt ledbruten av att hela tiden stå och vrida mig så att han skulle kunna se saker.

Väl inne i själva fjärilsrummet såg vi mest små vaktlar, fiskar och sköldpaddor, men inte så många fjärilar. Några gråbruna med stora prickar på ringarna, men that was it. Jag var inte jätteledsen över det, eftersom jag har lite fobi för fjärilar. Inte på avstånd, men jag är livrädd för att de ska landa på mig och fastna i hår eller kläder och typ …gå sönder? Sedan såg vi matning av hajarna, och det var riktigt mäktigt med ett riktigt stort akvarium med ganska stora revhajar, rockor och andra fiskar.

Sedan höll H på att somna, så vi gav upp för att äta lite lunch. Vi gjorde misstaget att göra det på anläggningens kafé. Det var ungefär så sämst det kan bli, och riktigt dyrt dessutom. 130 kr för en bakad potatis med en skagenröra av billigaste färdigköpta sort, runt hundralappen för en portion köttbullar av IKEA-typ, och 65 kr för tre små fryspannkakor till lilleman. Nej fy, det gör vi aldrig om! Jag gick och rapade vidrig skagenröra hela dagen efteråt och ville bara kräkas.

H somnade som en stock i Yoyon efter att ha ätit lite pannkaka, så vi vuxna satt kvar och pratade tills parkeringstiden gick ut.

En eftermiddagsutflykt till fjärilshuset gick loss på 310 kr i inträde (2 vuxna, barn under 4 gratis), 60 kr för tre timmars parkering, och den erbarmliga lunchen (och två flaskor Ramlösa till) gick lös på drygt 350 kr. Inte direkt billigt, men själva fjärilshuset var ändå värt pengarna, tycker jag.

Fjärilshuset kommer vi absolut att besöka igen, men det får nog tyvärr vänta tills vi har barn som kan gå fritt utan vagn, och då äter vi någon annanstans före eller efter. Men det är nog ändå görbart nästa vår, då H borde kunna gå runt själv utan att göra kaos med stället, och knyttet är litet och kan åka sjal eller sele.

image

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *