Hemmajobbaronsdag

Hemmajobbaronsdag

Idag kör jag hemmajobb igen, jag försöker göra det på onsdagarna för att slippa resa en dag i veckan, och kunna både lämna och hämta på förskolan en dag i veckan utan att arbetsdagen förkortas till nästan ingenting.

Nu förkortas den förvisso ändå av att jag och B har en mysfrukost hemma på tu man hand efter att jag lämnat H på föris, och att jag ska försöka få åtminstone någonting gjort i flyttförberedelsen.

Så jag börjar väl egentligen jobba nu, då, och får till tre timmars effektiv arbetstid, plus kanske någon timme ikväll och kanske lite fuljobbande medan H tittar på stora fordon på YouTube.

Efter frukost drack jag kaffe med obligatorisk katt i knät. Mysigt, även om kaffe börjar förlora sin tjusning nu. Det är väl dags för ett par månader med fruktiga teer istället, förra gången det begav sig var ”Himlagott” och ”Sörgårdste” från Kobbs favoriterna. Inte ens mitt vanliga favvote lapsang souchong duger när jag är preggo.

IMG_1625

MEN, vi har faktiskt tagit de första stapplande stegen avseende flytten. Vi tog en dryg timme nu innan B åker iväg till kontoret och började röja i källaren. Det är ingen liten uppgift som väntar oss, med ett garage, ett mindre rum, ett stort rum, en tvättstuga och en matkällare att röja ur. Allt belamrat med gamla grejer från när B:s familj bodde här på 80-talet, från hyresgäster som bott här under åren, från när B:s yngre bror bodde här tillsammans med B innan jag kom in i bilden, från B:s tidigare boende, från mitt tidigare boende, allmänt skräp från vår gemensamma tid här, bebisgrejer som H vuxit ifrån. Med mera,  med mera.

Det var källaren det. Bara två våningar till efteråt, och fem veckor kvar till flytt… Har jag sagt att vi har ett bröllop som tar en helg emellan, där B dessutom är toastmaster och ska engagera sig lite runtikring, samt svensexa o.s.v. och att jag ska åka till min mamma över valborgshelgen? Och sen en ett-och-ett-halvt-åring mitt i allt detta. Och jag som är på tjocken. Mattheten.

Vi lyckades i vart fall sortera de flesta krukorna där nere i kasta eller behålla samt gå igenom ett antal av mina gamla kartonger och göra samma sak där. Vi hittade en del godbitar, som den här tallriken som jag åt från när jag var liten:

IMG_1627

Jag tog genast upp och diskade den, för jag tror den kommer att gå hem hos H också. Det är ju bilar på den.

Några lågvattenmärken dök också upp ur gömmorna. Som den här värmeljushållaren:

IMG_1629

Det en frågar sig är ju:

  1. Hur tänkte jag när jag köpte den? Tror det var ca 2003, när jag pluggade i Skåne. Jag var förvisso ung och kanske lite dum, och den kostade väl nästan gratis på Överskottsbolaget, dit en som urfattig student var förvisad till att handla det mesta i heminredningsväg. Men ändå? Ett blått glaspäron med smidesdetaljer?
  2. Hur tänkte jag när jag omsorgsfullt slog in den i tidningspapper och packade ner den i flyttkartongerna när jag flyttade in hos B vintern 2010/11? Då var jag varken särskilt ung eller särskilt luspank längre.

Där har den legat, tills vi idag under fniss lade den i återvinningslådan. Nej, blå glaspäron för värmeljus tror jag att vi klarar oss utan.

Nu ska jag tydligen inte alls arbeta, utan gå och hämta febrig son från förskolan. Alltid härligt med lite VAB…

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *