Mammalördag, shoppinglördag

Mammalördag, shoppinglördag

Igår var jag och H mest på egen hand, eftersom B skulle på konsert på kvällen, och hade en kompis som kom över vid lunch, vartefter de skulle in till stan och flanera (och dricka öl).

Vi sov middag tillsammans, och vaknade vrålhungriga när klockan var långt efter 13. Eftersom jag tänkt promenera till köpcentret för att handla byxor (3 för 2 på P.o.P) och vårskor till H, tog jag ett snabb beslut och bara satte ner honom i vagnen och gick ut direkt. Lunch intogs på Max, med en cheeseburgare utan dressing, äppeljuice och äppelklyftor till H. Bekvämt och ändå rätt okej mat, som han faktiskt äter utan knot. Mamman trillade dit på en meny med burgare och pommes (kunde inte låta bli), men valde i alla fall mineralvatten till.

Vädret var lite trist, och det hade nyss regnat, så det blev ingen lekparkspaus efteråt, utan raka vägen till köpcentrat. På P.o.P. fyndade jag ett par hängseljeans, ett par vanliga jeans och ett par beiga chinos till H.

IMG_1612

Jag kunde inte låta bli den här fina gröna tröjan och ett par nya gröna strumpor också. Strumporna i strl 19-21, som vi har väldigt många av, börjar bli små nu, så det är hög tid att fylla på med fler i strl 22-24. Vi köper i princip enbart den här modellen strumpor från P.o.P., nervikbara med halkmönster under. Kläder köper vi i storlek 92 nu, även om 86 fungerar fortfarande också.

IMG_1613

Sedan drog vi vidare, och jag dök in på Dea Axelssons en snabbis. Där var jag så äventyrlig att jag köpte ett par exakt likadana jeans som jag redan hade på mig, och tre likadana toppar i olika färger, som jag redan har hemma i två andra färger också.

IMG_1610

När en väl hittat saker som sitter okej även på en tjockis så gäller det att hänga fast vid dem. Det var dessutom 25 % rabatt på alla byxor, och  den svarta och turkosa toppen var på rea för halva priset. Den vita var till fullpris. Jag har samma topp i purpurlila och en lite ljusare ljungrosa, det är en undertopp med transparent böljande tyg över. De döljer valkarna bra nu, och kommer kunna gömma en växande gravidkula också, så länge en nu vill det.

På väg mot skobutiken för att leta vårskor till H passerade jag babybutiken som öppnade för ett drygt år sedan. Jag försöker handla där så ofta jag kan, eftersom jag är så glad att det äntligen öppnade en babybutik och vill stötta den så att den blir kvar. När jag var gravid och första tiden med H fanns nämligen inte en babybutik att hitta i hela centrum, fast majoriteten av besökarna är barnfamiljer. De hade dessutom rea igår, så det blev en body och ett par byxor från Geggamoja till en rimlig peng.

IMG_1614

Jag besökte tre skobutiker utan att hitta något som såg direktkul ut, och ingen av de tre hade heller tillgänglig personal som kunde hjälpa till att mäta upp lillemans fötter. Vi har ju bara köpt skor en gång tidigare, så jag känner mig osäker på hur en ska veta vad som är lagom. Så vårskor blev vi utan.

Sedan handlade vi på Ica, och köpte en supergod smoothie på Naked Juicebar som vi delade på på vägen hemåt. Jag var sedan alldeles för mätt för att äta middag, och H också, för han nobbade gröten jag lagade till honom.

Vi hade ett skötbordsbråk igen. Han hade kackat hela blöjan full med halvlöst, och vägrade ligga still. Slogs, sparkades och drogs i håret samtidigt som han gjorde breakdancemoves. Och jag försökte ta bort nerbajsad blöja och torka av kladdet som sträckte sig från snoppen och upp till blöjkanten i bak. Illamående och mer lättäcklad än normalt, och med betydligt sämre tålamod, slutade det med att jag gallskrek åt honom att sluta. Han skrattade och fortsatte. När jag till slut med hårda grepp lyckats få på honom en ny blöja bara ställde jag ner honom på golvet och grät. Då började han också gråta. Sedan kramades vi och blev sams igen.

Sedan fick han vara uppe sent medan jag kollade på film. Han lekte runt lite, och kom och gosade ibland. Sedan gick vi och lade oss tillsammans. Hela natten har han legat och kramat mitt huvud och gosat med mitt hår. Han tog dessutom sovmorgon till nästan 9, så jag har hunnit sitta uppe och dricka kaffe i lugn och ro (fortfarande hyfsat gott), och läsa kapitlen om 18 månader (hade helt glömt av boken) och om att få syskon i ”Lyhört föräldraskap” av Malin Bergström.

Så här sött sov han imorse när jag smög upp.

IMG_1615

Nu är det förmiddag och full rulle igen. Idag ska vi åka till nya huset och gå igenom hur saker funkar med säljarna, och grejer de eventuellt kan lämna kvar o.s.v.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *