Bortslösad dag, och en första titt på Tula Toddler

Idag har jag ”jobbat hemma”. Men det blev inte mer jobbat än ett par mejl (for the record: jag är min egen, så det är bara mig själv det drabbar om jag slackar). Jag lämnade på förskolan, handlade, åt långfrukost med B, och när han sent omsider var på väg till jobbet var det lunchdags och jag var tvungen att gå och handla igen p.g.a. slut på parmesan till min favvopasta med broccoli, vitlök, cayennepeppar och – just det –parmesan. Lyckades köpa en opastöriserad ost, men orkade inte handla igen så jag tog chansen trots gravid. Lagrad hårdost borde ju vara säkrare än typ opastöriserad brie, tänker jag.

Passade på att hämta ut paketet från tvåbarn.se, med Tula Toddler-bärselen jag beställde igår förmiddag (!). Ett kort med en personlig hälsning från Andrine som driver butiken, och en tepåse i paketet, var pricken över i:et, och det var en väldigt trevlig ny nätbutiksbekantskap för mig. Selen är alltså en toddler-sele, tänkt för barn från 18 månader och uppåt. Jag var – hoppas jag – smart och valde ett mönster som H gillar, ”Slow ride” med bilar, lastbilar och motorcyklar. Tänkte att selen blir extra positiv för honom då. Priset var förresten 1 198 kr med fri frakt.

Nedan syns dels hur stor selen är på mig. Bilden är tagen utan barn i och i det dassiga ljuset på vårt … dass, men borde kunna ge ett hum om hur rymlig den är. Riktiga bilder på Tulan in action kommer förhoppningsvis snart. Därefter en omotiverad bild på min gosse från imorse, bara för att balansera Layout-bilden. (Alla bilder jag laddar upp när jag mobilbloggar blir felvända när en läser på dator, utom collagen från Layout-appen, så jag kör stenhårt med dem när jag är för lat för att öppna laptopen.)

image

Längst ner ligger Tulan bredvid en Ergobaby original. Skillnaden i storlek är STOR, framför allt eftersom Ergons höftbälte är bredare, så panelen bakom barnets rygg börjar bara alldeles under den neråthängande luvans slut.

Tulan kan bäras på mage och rygg, och jag har köpt den främst för att kunna ha H fastspänd på min mage när vi åker tåg till mormor, så att han kan sova middag istället för att härja runt i hela tåget. (Okej, veet att jag är gravid och att det där med magbärande kommer att bli omöjligt snart, men vi ska åka till mamma över Valborg, jag och H, och då funkar det ju i alla fall.) Han är lite som en kattunge – far runt och busar tills mamman lyfter honom i nackskinnet (=sätter honom i sele). Då blir han lealös och somnar.

Selen fungerar precis som en Ergobaby original, med ett höftbälte, två axelremmar och ett spänne som fäster ihop axelremmarna bakom nacken. Det finns en avtagbar luva till Tulan, i samma mörkblå färg som basen i selen, och som fästs med tryckknappar. Det går att vika ihop luvan och lägga den i den lilla fickan mitt på höftbältet. Tyvärr är det den enda fickan på Tulan, att jämföra med den jättestora fickan frampå panelen på Ergon.

H testsatt en liten stund, och verkade trivas. Han fick titta i spegeln och var mycket nöjd med brumbilarna. Jag berättade om hur han ska sitta på mammas mage och sova i brumbilsselen när vi åker tåg till mormor, och han nickade entusiastiskt. När jag sedan satte ner honom började han gråta. Jag satte upp honom i selen igen, och han pekade mot ytterdörren och sa ”tookatook”. Sötnöten trodde att vi skulle åka tåg på en gång!

Jag har nyss sovit på soffan en stund, efter att ha tryckt i mig alldeles för mycket hemlagad pannbiff med löksås, rårörda lingon och pressgurka. Hej bruna maten, nu är vi här igen!

Men nu ska jag dricka ett glas vatten och lägga mig för att sova i sängen istället. Idag har jag mått lite illa och haft lite molvärk. Livmodern börjar redan kännas stor – det blev obehagligt idag när jag lutade mig fram emot köksbordet och byxlinningen klämde in mot magen.

Godnatt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.