Godnatt godnatt godnatt

Godnatt godnatt godnatt

Fet hy och finnar runt munnen? Check!

Somnar så fort minsta tillfälle ges? Check!

Det finns saker som tyder på att jag är gravid, minsann! Har precis vaknat efter att ha somnat vid nattning, och tänker mest dricka ett glas vatten och somna om igen.

Försöker leva som vanligt och låta veckorna gå tills det blir dags för KUB-ultraljudet. Fick dock smånoja igår och idag över att jag inte mår så illa. Fastän jag minns mycket väl att det direkta illamåendet inte dök upp förrän i vecka 8 förra gången. Höll mig ändå ifrån att börja googla och läsa hundraartontusen trådar på det vedervärdiga Familjeliv om nygravida som nojat över exakt samma saker. Internetforum kan inte berätta för dig om din tidiga graviditet förlöper som den ska eller inte. Only time – and ultraljud — will tell. Så är det bara.

Har även börjat förbereda mig mentalt på att jag kommer att få en mindre blödning/blodblandad flytning vid tidpunkten då mensen skulle ha kommit, både denna månad och nästa. Det fick jag förra gången. Kommer garanterat att bli orolig ändå. Men jag ska f-n inte googla nåt!

Natti natti!

2 thoughts on “Godnatt godnatt godnatt

  1. Första gången kräktes jag flera gånger per dag fram till vecka sjutton. Andra gången: inte en gång, mådde inte ens illa. Det kan vara väldigt, väldigt olika! Det knasiga är att den äldre, under vilkens graviditet jag kräktes så mycket, han hade också omogen magmun och tokkräktes som bebis. Till och med nu i snart fyraårsåldern kan han råka kräkas om han ätit joghurt och sedan lutar sig framåt. Den yngre? Ingenting sådant.. Troligen bara ett sammanträffande, men ändå…

    1. Det låter som att du hade det jobbigt första gången! Jag kräktes tack och lov i princip ingenting, men hade ett konstant illamående och kunde knappt äta mellan v 8 och v 15-16. Sen hade jag dålig aptit och tyckte det mesta var äckligt fram tills det var ca en månad kvar, då började jag plötsligt äta som en häst. Men jag mådde såpass bra i övrigt att jag är tacksam om det blir ungefär lika denna gång. Men det verkar ju också kunna bli precis hur som helst… H var också en ”kräkis”, men blev helt bra så fort han övergick till fast föda. Men kräkandet slipper jag gärna denna gång 🙂 Var dina graviditeter olika i övrigt också?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *