Mera utelek

Mera utelek

Vi kunde inte motstå det underbara vårvädret idag heller, så jag och H gav oss ut på långpromenad med lekparksavbrott, efter att B lämnat oss för att åka på ett jobbmöte på förmiddagen.

Lekparken vi besökte ligger en bra bit hemifrån, men är stor och full av en massa spännande saker att leka med. H premiäråkte den stora rutschkanan, längst uppe på en kulle, med en lång, brant och hård betongtrappa som leder upp till den. Hönsmamman i mig tvingade mig att gå bakom liten hela vägen upp, förmana honom att han måste vänta, och jogga nerför trappan för att kunna ta emot honom längst ner. Vilket i och för sig var tur, för han fick en väldans fart , och åkte på mage med fötterna först. Om jag inte hade tagit emot hade han kunnat slå sig fördärvad. Pojken hade hur kul som helst. Mamman hade hjärtat i halsgropen varje gång.

image

Det var kul att gunga idag också. I en minut ungefär, tills han såg några större barn som höll på med något han tyckte såg kul ut. Då ville han genast ur gungan, och sprang fram till ställningen med de stora barnen. Som var en sorts klätterväggsliknande sak med en balansbräda lutande ner och två repstegliknande anordningar på sidorna. Waaay too avancerat för en 1,5-åring. Och den sorgen och frustrationen när han inte kunde! Lille plutt, vill och vågar så mycket, men mäter bara ca 85 cm över marken ännu.

På hemvägen gick vi en längre bit längs med en större bilväg, och det är bättre än alla trevliga naturstigar, om du frågar min son. Han satt som ett litet ljus och tittade på bilarna, bussarna och till och med en motorcykel.

Imorse plöjde vi även typ alla avsnitt av ”Johans fordon” på YouTube, medan lilleman hoppade upp och ner i knät och exalterat ropade ”Brumbil!” (Det är så det låter, och verkar betyda lastbil), ”Tookatook! (Tåg, så klart), och ”Buszj!”(Buss). Själv kan jag nu skilja en grävmaskin från en hjullastare…

Väl hemma blev det lunch och sovstund för både mor och son, och när B kom hem lagade vi kalkonbröstfilé helstekt i ugnen, med en citron- och sparrisrisotto och en tomat-/spenat-/löksallad till. Jättegott!

image

H åt mest ”mahzhj” förstås, precis som till lunchen. Undrar hur nyttigt det är att leva mest på majskorn, egentligen? Men det går ju inte att tvinga i honom den andra maten heller…

Jag sov någon timme till vid nattningen av H, och ska nu gå och knyta mig för natten. Ny jobbvecka på ingång!

Jag var förresten en urusel mamma ikväll. Efter att ha duschat H skulle jag klippa hans naglar, både på fingrar och tår. Han skulle ta eller slå på nagelklipparen konstant, och bara skrattade mer och mer ju argare jag sa till honom att sluta. Tills vi hade ett helt eskalerat slagsmål, där jag ryade och höll fast honom hårt, och han rev och slog mig i ansiktet och sparkade där han kom åt. Jag var så himla arg på honom! Men det hjälpte ju verkligen att tappa besinningen och ryta åt honom… Eller så inte…

Idag har jag för övrigt varit lite trött och småillamående i omgångar, men annars mått rätt mycket som vanligt.

Godnatt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *