Gravid – BF december 2016!

Gravid – BF december 2016!

Jaha ja, tredje gången gillt med graviditetstestandet fick jag ett otvetydigt svar.

Redan imorse på väg till jobbet pep jag in på apoteket och köpte ett graviditetstest. Samma apotek som jag köpte testet som skvallrade om att H skulle komma till oss, och samma sorts test.

Jag avhöll mig från att testa på jobbet. Min kollega vet att min mens är sen (förra gången sa jag ingenting till henne förrän runt v. 15, och hon har fortfarande inte förlåtit mig för att jag inte berättade, eller sig själv för att hon inte fattade varför jag plötsligt slutat dricka kaffe och aldrig pratade om att gå hem och ta ett glas vin), och jag ville få ha svaret lite för mig själv en stund.

Efter att ha hämtat H på förskolan kunde jag inte hålla mig. Han hade genast satt sig och lekt med någon leksak, så jag smög ut till lilla toaletten i anslutning till hallen. Kissade i en mugg och höll ner toppen på stickan i 20 sekunder. Då stod H plötsligt utanför och gnydde och ryckte i dörren. Jag hällde snabbt ut kisset och satte locket på testet. Lade det på handfatet och gick ut ur rummet.

Efter att ha följt H till köket sprang jag snabbt tillbaka in på toaletten och kastade en blick på testet som låg där. Gravid, stod det. Raskaana. Timglaset snurrade fortfarande i väntan på att veckan skulle visas.

Jag sprang ut igen och fortsatte passa H. Gav honom en Babybel, och pep tillbaka in på toaletten. ”2-3” stod det nu också i displayen. Och ja, det stämmer ju rätt bra.

ClearBlues veckoindikator visar hur många veckor som gått sedan befruktningen, och jag råkar veta precis när det aktuella samlaget ägde rum. Lördagen den 12 mars, för tre veckor och två dagar sedan. Första gången vi hade sex på tre månader. Ja, så illa har det faktiskt varit. Diverse sjukdomar, trötthet och en 1,5-åring som sover mellan oss i sängen har inte direkt varit gynnsamt för vår sexuella samvaro. Jag har faktiskt inte ens orkat tänka på det.

Och sen får vi till det en gång, och BAM! Gravid. Så det kan gå…

IMG_1400

Graviditetstest 2016-04-04, vecka 5+2 enligt SM.

Och nedan graviditetstest 2013-12-14, vecka 5+0 enligt SM, senare justerat till 4+5 enligt KUB UL. (Jag är också speciellt nöjd med att mina fotoskillz har ökat så pass att jag denna gång fått hela testet på bild, och inte den minsta snibb av hushållspapper.)

IMG_0798

Om allt går som det ska får vi alltså ett litet knytte till vintern. BF är den 2 december 2016 enligt sista mens.

Är det inte fantastiskt vilka vindlande vägar livet ibland tar, medan en själv bara rycks med? Inte hade vi någon aning i julas om att vi kanske till jul i år sitter i ett nytt hus i en ny stad med ett nytt barn…

4 thoughts on “Gravid – BF december 2016!

  1. Hej! Råkade hitta din blogg av en händelse. Jag har oxå bf 2 december! Tredje barnet blir det här och precis som för er gick det på första försöket. Grattis!

    1. Hej Elin! Och stort grattis till kommande bebis! Jag har ju haft mina tvivel om jag verkligen har en inneboende därinne, men imorgon är det dags för KUB-ultraljud, så då får vi se. Har du fått kika in på bebisen ännu?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *