Glad påsk!

Glad påsk!

image

Usla bilder tagna så här i kvällsmörkret, men någon sorts påskfeeling ville jag ändå förmedla så här på långfredagskvällen.

Det går också att se att hos oss varar julen de facto fram till påska, för i bakgrunden står en julstjärna och stortrivs och fattar inte alls att den är en säsongsblomma tänkt att sprida lite julstämning ett par veckor och sedan klädsamt tyna bort och förpassas till sopkorgen. Till sällskap har den ett par sedan länge överblommade amaryllisar, som jag inte haft hjärta att slänga medan de ännu har friska gröna blad.

Mormor har kommit på besök, och H har varit mycket nöjd med att få en till vuxen som kan läsa samma bok fem gånger på raken för honom.

Vi åt våfflor med dill i smeten med rökt lax, lök och gräddfil till lunch, och ugnsbakad lax med potatisklyftor, grön sparris och hemgjord hollandaise till middagen, som även min lillebror W anslöt till. H blev så uppspelt att han var helt hopplös att få att äta middag, och svår att få att somna.

Imorgon tar vi med mormor till farmor, och på söndag tar jag och H med oss mormor till morfar. B tänker gå på rockkonsert istället. Och det är inte utan att jag förstår honom. I alla fall lite. Storhelgerna sedan vi fick barn är verkligen ett enda hattande runt mellan våra respektive familjer, och min mamma som i sin tur måste bollas runt mellan mig och min bror eftersom hon kommer långväga ifrån och måste både övernatta och stanna mer än ett par dagar för att resan ska betala sig.

Nu ska jag sova. Klockan har ju slagit elva gubevars!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *