Resten av helgen. Och blodvite.

Resten av helgen. Och blodvite.

Efter att ha inmundigat en hotellfrukost på lördagsförmiddagen checkade vi ut från vårt rum på våning 2 1/2 på Vimmerby Stadshotell, och påbörjade färden hemåt.

IMG_1195

Vi möttes av ett sovande barn hos farmor när vi dök upp där vid 15-tiden. Då hade han sovit ute i sin vagn sedan 12.45, och fortsatte sova till strax före kl. 16, då vi begav oss hemåt. Kvällen innan hade han somnat snällt i resesängen han har hos farmor, vaknat en gång vid 04 men nöjt sig med att återfå nappen och somnat om. Till klockan 09! På kvällen hade farmor även fått borsta alla hans tänder utan protester. Skitunge!

På vägen hem när vi stannade för proviantering fick H till sin stora glädje för första gången prova att åka en kundvagn med bil frampå. Tyvärr var bältet trasigt, så vi fick hindra den lilla klätterapan från att hoppa ut genom ”framrutan” ett antal gånger. Men på det stora hela var det en succé!

IMG_1201

Söndagsmorgonen bjöd på uppvak klockan 06, med desperata försök från mammans sida att få honom att titta på tv. Det gjorde han i och för sig, men helst samtidigt som mamman skulle läsa böcker för honom. Om och om och om igen. Det är så fint att han är så intresserad av böcker, men när vi är hemma går det sällan mer än fem minuter utan att han kommer farande med en, som han inte har några som helst problem att drämma i ens huvud om en försöker vila lite istället för att läsa.

IMG_1209

Jag är superkär i min muffinsplåt för närvarande (kan inte fatta att jag inte skaffat en tidigare), och lagar allt från ostmuffins till soppan, scones och hela frukostar i den. I söndags gjorde jag bacon- och äggmuffins, genom att lägga en rundel bröd i botten, linda en baconskiva längs kanten och knäcka i ett ägg. I de formar som blev över hällde jag i babyplommontomater som jag blandat runt i olivolja och balsamvinäger. Lite ruccola till servering så hade vi en lyxfrukost som plåster på såren!

IMG_1210

H var sedan helt hopplös hela söndagen och ville varken äta eller sova middag. Vid 13-tiden fick jag helt sonika brotta ner honom i sängen och hålla fast honom tills han somnade (vilket plötsligt gick på två minuter efter två timmars idoga försök). Men han sov inte så länge, och ville fortfarande inte äta något när han vaknade. Så vi tog till det enkla knepet med pannkakor till middag och tidigt i säng mätt och nöjd. Ibland måste en bara göra det som funkar.

Vi fick en liten eftermiddagspromenad för att handla ägg och mjöl, och passade på att ta ut den nu väldigt snygga Buffalon på en tur. Ny grå sufflett, handtags- och bumperskinn i konstskinn och sittdyna i vitt lammskinn har verkligen skapat intrycket av en helt ny vagn. Inte en chans att jag säljer den här nu. Den får vara snyggvagnen när vi vill glassa runt på stan eller så…

IMG_1213

Idag gjorde jag en kort, men relativt effektiv, dag på jobbet. Hoppade ur sängen vid 05, stärkt av vetskapen om att den här perioden i mitt liv snart är slut. Jag kommer aldrig behöva gå upp för 06 mer (utöver när barnet vill annorlunda, då), och oftast kommer jag att kunna sova till närmare 07. Det ska bli så skönt!

Vid 16 hämtade jag H på föris, kollade tåg och åt Babybel till mellanmål. Sedan skulle H även få lite överbliven pannkaka från gårdagen. Han åt en och krävde genast en till. När jag vände mig bort för att micra nästa pannkaka hörde jag ett ”tjong!” följt av ett vrål. Min skrutt hade klättrat på sin stol och gjort en redig faceplant rakt ner på golvet under bordet. Jag fick totalpanik när han plötsligt hade blod i ansiktet, och såg att han liksom tuggade på en blodig massa i munnen. Han spottade ut en munfull blodblandad pannkaka, men tungan och munnen verkade tack och lov hela. Från näsan droppade det blodblandat snor en stund, men det gav sig rätt snart.

Han var ledsen och ville bara sitta i knäet och titta på tv efteråt, men verkade annars oskadd. Mamman var däremot enormt skärrad och satt och googlade på ”hur vet man om barnet gjort sig illa när det ramlat” och så vidare. Det är så hemskt när den där lilla människan är ”trasig” på något sätt – han ska ju vara ny och fläckfri för alltid! Saken var ju inte bättre av att han kom från föris med ett ilsket rött och relativt djupt rivsår över kinden, efter att återigen ha hamnat i luven på kompisen W. Så jag har klorhexidinbaddat och letat efter tecken på hjärnskakning ända tills han somnade. Måste nog upp och kolla till honom snart igen, också…

Imorgon ska vi få tjuvkika lite på vårt hus. Säljarna hade redan gjort en överlåtelsebesiktning innan, men vi vill få en extra koll med egen byggkunnig, och framför allt få dit en elektriker för att kolla statusen på elinstallationerna (de ingår inte i överlåtelsebesiktningar). Inte för att vi kommer att backa köpet oavsett… Men svärmor tyckte det var viktigt, och jag tar varje chans att få komma dit och glutta lite extra innan det är flyttdags.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *