Första natten utan H

Första natten utan H

Igår blev H hela 19 månader gammal. Inte klokt att han börjar närma sig 2 år redan. Fira månadsdagen fick han göra hemma hos farmor. Med övernattning! För allra första gången sov mitt barn borta utan sina föräldrar.

Jag och B tog ledigt från jobbet och drog ner till Vimmerby för att gå på konsert. Precis som sist (jösses, det var ett år sedan!) var det på Astrid Lindgrens Näs, och vi blev serverade en kanongod middag före konserten. Det var makarna Cæcilie Norby och Lars Danielsson som sjöng och spelade. Sjukt talangfulla, men musiken är inte riktigt min kopp te – den där sortens jazz där det är mer freestylat ”bah-doo-bah-doo-bee-pah-pah-doo-bee” än vers och refräng.

image
Cæcilie Norby uppträder på Astrid Lindgrens Näs. Det serverades mandelbakad torsk med sötpotatispuré, glaserade morötter och bakade tomater,

Jag avhöll mig från att sms:a svärmor mer än två gånger, ett ”Hur går det?” under seneftermiddagen, och ett ”Sover han?” vid åttatiden på kvällen. Det gjorde han, och jag slappnade av. Jag och B återvände till hotellet efter konserten, vände i dörren till hotellbaren och gick och sov. Klockan var ju ändå 23.08! Och vi hade en säng för två som väntade. Utan H-balken liggande på tvärsen mellan oss.

Och vad tusan gör jag vaken nu? Jag har sovmorgon som bara begränsas av att de slutar servera hotellfrukosten vid 10.30. Får.inte.störa.svärmor. sju.på.morgonen.bara.för.att höra.om.natten.gått.bra.

Nä, jag ska försöka sova ett par timmar till i den här fantastiskt sköna hotellsängen. God natt!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *