Kanske ett nytt hemma?

Kanske ett nytt hemma?

Ett steg närmare en annan framtid har vi kommit idag. Vi har varit och tittat på ett hus! Imorgon lär budgivningen dra igång, och vi kommer att vara med i matchen.

Förra söndagens besked från svärmor innefattade att hon tycker att vi ska bo någon annanstans. Det är ju hennes hus vi bor i nu, och det har stötts och blötts många vändor om hur framtiden ska se ut beträffande vårt boende. Rucklet är i behov av både helrenovering och utbyggnad. Samtidigt ligger det i ett dyrt område, och eftersom B även har två bröder som svärmor inte vill missgynna har det varit svårt att få ekvationen att gå ihop. Skulle vi kompensera bröderna och dessutom behöva lägga stora pengar på renoveringar och utbyggnad så räcker vår ekonomi inte till. Och att ta över huset utan att kompensera bröderna hade inte borgat väl för den framtida familjesämjan, om en säger så…

Svärmors plan innefattade att vi omlokaliserar till min arbetsort. Med lite hjälp från henne motsvarande B:s ”andel” av huset vi bor i nu, och sedan låna resten av pengarna, skulle vi kunna få ett väldigt bra hus på min arbetsort, som ligger längre från Stockholm = billigare fastigheter. Som av en händelse hade hon redan spanat in en lämplig fastighet, och visningen var alltså idag.

Och..ja… huset vore som klippt och skuret för oss. Vi skulle kunna flytta in utan att göra något överhuvudtaget med det. Det saknar den gammeldags charmen som det här huset från tidigt 1930-tal har, men är det något som stigit på priolistan sedan vi blev föräldrar så är det ett FUNGERANDE boende, och att renovera iordning ett gammalt hus där allt behöver göras är inte riktigt realistiskt mitt i småbarnsåren.

Så nu väntar en vecka som kommer att bli en riktig nervpärs. Budgivningar är ren tortyr, och av intresset på visningen att döma så kommer vi inte direkt att vara ensamma i tävlingen om huset.

Utöver att det skulle vara bra för oss att få starta om i ett hus som är färdigrenoverat, och framför allt vårt eget, så finns så många fördelar med att göra denna flytt. Vi skulle få ett socialt sammanhang, då många av våra vänner (och min pappa) finns på orten. Jag skulle slippa pendla. Bara det skulle tillföra så mycket livskvalitet för mig, med mer tid till H, mer tid att träna och hålla snyggt hemma. Slippa gå upp supertidigt om morgnarna. Vi skulle flytta bort från vilken idiot det nu var i grannskapet som rövade bort två av katterna förrförra hösten, och våga släppa ut kattstackarna utan att hålla på och krångla med GPS-halsband som ska laddas. Installera en kattlucka och låta dem komma och gå som de vill.

Nackdelarna då? Vi måste lämna vår invanda miljö, och ge avkall på närheten till stora köpcentra och snabb resa in till stan. B måste säga farväl till huset han bodde i som liten. H måste ryckas upp från det enda hem han någonsin haft, och byta förskola. B måste pendla istället, i vart fall så länge han är kvar på sitt nuvarande jobb. Men han behöver inte åka dit varje dag, och måste inte heller vara där särskilt tidigt på förmiddagen.

Jag hoppas så innerligt att vi får det här huset!

3 thoughts on “Kanske ett nytt hemma?

  1. Förenklat livspussel med närmare jobbet är ju värt huuuur mycket som helst. Det låter ju som att du har det supertufft med restiden till och från jobbet. Spännande med budgivning! Håller tummarna! Bara ni mår vuxna bra i flytten så kommer barnet göra det också, är min gissning. Lycka till med allt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.