Hämtningsdag igen och ode to resterna

Hämtningsdag igen och ode to resterna

Nu sitter jag och ska hiva i mig lite lunch på kontoret.

För första gången denna vecka fick jag med mig middagsrester från gårdagen, vilket jag konstigt nog är rätt nöjd med. Egentligen avskyr jag att äta rester, men det har ju sina fördelar både ekonomiskt (så att jag kan köpa barnvagnar och annan parafernalia för pengarna istället), hälsomässigt (det blir inte en club sandwich från det närbelägna kaféet, med enorma mängder currymajonnäs och barbecuesås), tidsmässigt (jag slipper gå iväg för att köpa lunch), och miljömässigt (minskar matsvinnet i hushållet). Så WIN för att ha matlåda!

Jag var hemma lite sent igår, och hann nätt och jämt springa uppför trappen och krama om lillfisen innan han somnade. Han hade fått falukorv och pasta till middag, och var så klart hur nöjd som helst med det. Väl nere igen envisades jag med att jag banne mig skulle laga en av veckans vegetariska middagar, majsplättar. Så strax efter 21 serverades detta till middag.

IMG_1151

Helt okej. Som pannkakor, fast med majs i. Som lättlagad vegomiddag fungerar majsplättar rätt bra, och det har ju fördelen gentemot pannkakor att det inte blir onyttiga, söta tillbehör till. Tillbehören enligt just det receptet jag testade var kanske inte de roligaste, så jag testar nog någon annan sås nästa gång. Men koriander är alltid gott!

Det blev såklart inte mycket mer gjort igår, utan sängen lockade redan efter 22. Idag gör jag kortdag, och ska ge mig iväg för att hämta om ett par timmar. Skrutten får majsplättar med lingon till mellis idag, så jag gjorde tre flugor på smällen igår. Middag, lunch och mellis!

Tråkigaste inlägget någonsin, men det är tyvärr så mitt liv ser ut just nu. Jag far som en tätting mellan hemmet, jobbet och förskolan, och med lite tur får jag i mig en vettig måltid någonstans emellan också.

Kan förstås lägga till lite gullighetsfaktor med det här unga rådjuret som var nyfiket på mig när jag gick till jobbet igår morse. Det var ett av två mindre tillsammans med ett större, så jag gissar att det var en get med två fjolårskid. (För SÅ små var de inte att det borde kunna vara årets ungar, de har väl inte kommit ännu. Eller?)

IMG_1147

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *