Hämtningstisdag och fina barnkläder

Hämtningstisdag och fina barnkläder

Den här veckan blev hämtningsdagarna omkastade, och jag kör tisdag och torsdag. Den sedvanliga måndagshandlingen blev alltså en tisdagshandling.

H var som vanligt glad vid avhämtningen, och blev ännu gladare efter obligatorisk barnbanan på affären, och lika obligatorisk trainspotting på hemvägen. Vid hemkomsten sprang han raka vägen in i vardagsrummet, som också tjänar som hans lekrum, och satte sig vid Brio-tågbanan som pappan byggt ihop kvällen innan. Han river inte bara isär den längre, och kan sätta ihop tågvagnarna och sätta tåget på rälsen. Medan tungan spelade från mungipa till mungipa i djupaste koncentration mumlade han ”took-a-took-a-took” och drog tåget försiktigt längs rälsen, så att det inte skulle spåra ur. Jag dog gullighetsdöden lite grann där jag betraktade honom från köket medan jag plockade in matvarorna.

Min planerade vego-middag dissades sedan av B som var jättetrött och hungrig när han kom hem, och krävde omedelbar middag. Det blev delikatessköttbullar från frysen och spaghetti med ketchup…  H var såklart überglad och länsade hela tallriken.

Jaja, så lätt kommer B inte undan, för den här veckan SKA det bli både majsplättar med habanerosås och broccolibollar med ugnsrostade rotfrukter, två vegorecept som jag haft på måste-testa-listan länge nu. För att göra av med det halva savoykålshuvudet som blev över efter förra veckans kycklingpasta blir det också Savoykål- och köttfärsfräs med timjan och äpple, som jag tänkte testa att göra med kycklingfärs istället för nötdito. Två middagar lämnar jag öppna, eftersom det är en del som händer denna vecka, och jag vet att min matplanering ofta blir åsidosatt, med en sur mamma och färskvaror som blir gamla till följd.

Jag har fått ihop en stor hög med fina second hand-kläder, och är så nöjd med att H:s garderob börjar se ut precis som jag vill ha den. Nedan syns ett litet urval av kläder från Kameleont Design, Me & I, Lindex/Littlephant, Småfolk och Polarn o. Pyret.

24697CF9-479D-418B-AB8C-CF49B9270851

Jag blir glad av att se detta i min sons garderob, istället för bara blått och grått eller fjösiga pasteller. Han verkar också tycka att det är roligt med mönstren. Snart borde det också dimpa ner en fin grön body med tåg på i brevlådan, som jag misstänker kommer att bli en favorit…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *