Utsövda

Efter förskolehämtningen igår tog jag barn och vagn och gick och handlade. H inhalerade en gratis barnbanan, och grät när han inte fick en till. Vi tog oss hemåt (och det var fortfarande ljust ute!), men gick en omväg så att H kunde titta på pendeltågen som åkte förbi nere längs spåren. Mycket populärt. Han satt där och tittade och det enda en hörde från vagnen på hela hemvägen var ”took-a-took-a-took-a-took”. Solklart tågljud, det hör ju vem som helst.

Gårdagsmiddagen var bara att sätta på värmning i ugnen medan vi smaskade i oss mellis i form av Babybel-ostar. H satte i sig tre stycken, och hade nog ätit fler om inte jag – som kommit på att jag helt glömt att äta lunch –redan ätit upp de andra tre. Han verkligen kastade i sig de första två, redan pekande på nästa. När han kom till den tredje åt han genast långsammare, efter insikten att det inte blev några fler oavsett. Jag vet inte var det här beteendet har kommit ifrån. Han är likadan med klementiner – börjar peka på nästa redan halvvägs in i den första, och bara kastar i sig för att hinna få en till. Kanske konkurrens på förskolan?

När B kom hem åt vi middag, och H ratade – inte oväntat – pulled beef och guacamole, men åt bröd med gräddfil. Sedan värmde vi på ett par pannkakor från igår till honom. Som tur är har vi äppelmos kvar från höstens kok, så det blir i vart fall inte industrisylt till. Jag försöker få sinnesfrid genom att tänka på att de flesta barn verkar ha perioder med väldigt ensidig kost, och ändå bli som de ska till slut.

Sedan gick B upp och nattade. Jag satt i soffan och vilade en liten stund, och satte sedan på kaffebryggaren för min och B:s sedvanliga fikastund efter att barnet somnat. Gick tillbaka till soffan och slösurfade på telefonen. Funderade över att det gått nästan en timme. Vaknade ytterligare en och en halv timme senare av att B står sömnmosig i vardagsrummet och säger att jag ska gå upp och lägga mig, och försvinner upp igen. Jag sitter kvar en stund och försöker klura ut vilken dag det är. Kaffet är kvar i bryggaren, som stängt av sig själv, och middagsdisken står kvar på bordet. Lyckas i vart fall få undan disken och köra igång maskinen innan jag stupar i säng bredvid mina sovande killar.

Idag är vi i alla fall utsövda.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.