Lax i ugn ”thai style”

Lax i ugn ”thai style”

Dett är ett något korrigerat recept från Coops medlemstidning, som testlagades av oss första gången den 1 september 2015. Mycket gott, men tillägg av röd chili och fisksås (istället för fiskbuljongtärning) bedömdes omedelbart nödvändigt, och originalreceptet innehöll haricots verts istället för sugar snaps.
Förtjänar sin plats i Husets kokbok på grund av dess fräscha smaker av kokos, lime och koriander kombinerat med att det är snabbt och lätt att laga som vardagsmiddag.
Ingredienser, 4 port.
  • 800 g laxfilé i bit
  • Salt och svartpeppar
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk fisksås
  • 1 rödlök
  • 1  röd paprika
  • 1  röd chili
  • 150 g sugar snaps
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime i klyftor
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 150°C. Ta bort skinnet från laxen och lägg i en form. Salta och peppra.
  2. Strimla grönsakerna och lägg runt laxen.
  3. Blanda kokosmjölk, fiskbuljong, limeskal och -saft samt fisksås. Häll i formen.
  4. Tillaga i ugnen ca 20 min, tills laxen har en innertemperatur om 57°C.
  5. Servera med frikostigt med grovhackad koriander, limeklyfta och ris.

One thought on “Lax i ugn ”thai style”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *