Blandad kompott av flunsor

Det blev inget jobb och ingen förskola för någon här idag.

B måste ha åkt på influensa, med lite inslag av maginfluensa, och har legat halvt medvetslös halva dagen. Jag började må lite illa igår kväll, efter vår glamorösa middag bestående av fiskbullar i hummersås, kokt potatis och riven morot.

Det var bara jag som åt, medan mannen var för sjuk för att äta och satt och skakade av frossa, och barnet hade hunnit bli för trött för att äta och mest kladdade och kinkade. Sa jag att vi hade 7,5-årsjubileum igår, och hade tänkt oss typ bubbel och löjromssnittar?

Jag låg sedan hela natten och försökte ignorera signalerna från min mage. Herregud, det var ju idag och imorgon som jag skulle ta igen semesterveckan, och hade bokat in alla möten jag inte kunde ta då! Men på morgonkvisten var det bara att kapitulera, och kräkas. Sedan har jag haft tokont i magen (typ själva magsäcken) och frossa resten av dagen.

H mår bra, och har inte haft andra problem än de två kräkningarna med ett dygn emellan i början av veckan, och lite lösare mage än vanligt. I solidaritetens namn bet vi ihop och höll honom hemma. Men fy tusan för att ha en överenergisk 1,5-åring hemma när en själv inte orkar annat än ligga utslagen på soffan! Ärligt talat tycker jag det är jobbigt att ha honom hemma en hel dag även när jag själv är frisk som en nötkärna. Han är så busig, så vild och så… krävande. Får man känna så om sitt eget barn?

Idag är det förresten hans 1,5-årsdag, min stora lilla kille! Inte mycket till firande av det heller…

Men jag tror att morgondagen blir bättre. Jag mår bättre, B är i alla fall vaken, och H verkar ju vara okej ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.