Bästa banankakan

Bästa banankakan

Eller en av de bättre i alla fall. Den här kakan är ett perfekt sätt att bli av med bananer som legat och blivit för övermogna för att äta. Busenkelt – bara att röra ihop och köra in i ugnen. Den blir bättre när den stått några timmar, eller över natten.

Ingredienser

  • 100 g smält smör eller 1 dl rapsolja
  • 3 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk ingefära (pulver)
  • 2-3 väl mogna bananer, mosade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en avlång brödform.
  2. Rör ihop alla ingredienser.
  3. Grädda ca 1 timme – ibland lite mer – längst ner i ugnen, tills kakan är färdig. Känn efter med en trästicka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *